Musim sing Kagum, Urip lan Budaya

Best of Japan

Tampilan Kantor Pamaréntah Hokkaido ing Sapporo, Hokkaido, Jepang. Wisatawan njupuk foto ing Kantor Pamaréntah Hokkaido ing Sapporo, Hokkaido, Jepang ing mangsa salju = Shutterstock

SapporView saka mantan Kantor Pemerintah Hokkaido ing Sapporo, Hokkaido, Jepang. Wisatawan njupuk foto ing Tilas Pamrentahan Hokkaido ing Sapporo, Hokkaido, Jepang ing mangsa salju

Sapporo! Sing paling apik kanggo nindakake ing mangsa, musim semi, musim panas, musim gugur

Ing kaca iki, aku bakal ngenalake papan pariwisata sing disaranake lan apa sing kudu ditindakake nalika sampeyan tindak menyang Sapporo ing Hokkaido. Kajaba ing papan turis sing disaranake sajrone taun, aku bakal nerangake panggonan sing disaranake lan apa sing kudu dilakoni ing saben musim musim semi, musim panas, musim gugur lan mangsa.

Pemandangan Sapporo tanggal 2 Februari
Foto: Sapporo ing wulan Februari

Februari minangka musim paling apik kanggo pariwis ing musim dingin ing Sapporo, kutha tengah Hokkaido. "Festival Salju Sapporo" dianakake udakara 8 dina wiwit wiwitan wulan Februari saben taun. Ing wektu iki, sanajan suhu sing paling dhuwur ing wayah awan asring ana ing pembekuan. Iku kadhemen, nanging aku yakin ...

Sing paling apik sing kudu ditindakake ing Sapporo

mangsa langit Sapporo saka musim salju ing senja = shutterstock

mangsa langit Sapporo saka musim salju ing senja = shutterstock

Stasiun JR Sapporo Ana hotel mewah "JR tower Hotel Nikko Sapporo" sing paling apik ing Sapporo ing ndhuwur stasiun. Tamu ing hotel uga bisa golek sumber banyu panas sing alami

Stasiun JR Sapporo Ana hotel mewah "JR tower Hotel Nikko Sapporo" sing paling apik ing Sapporo ing ndhuwur stasiun. Tamu ing hotel uga bisa golek sumber banyu panas sing alami

Sapporo minangka kutha kaping lima paling gedhe ing Jepang lan ibukutha pulo sisih lor Hokkaido. Wis kurang saka rong atus taun, Sapporo ngrasakake wutah kanthi cepet saka pamukiman mung pitung individu menyang metropolis sing berkembang maju. Ing basa wong Ainu, pendhudhuk pribumi ing sisih lor Jepang, tembung Sapporo tegese Kali penting sing mili menyang dhataran. Dina iki Sapporo luwih dikenal tinimbang kali kasebut. Festival salju diselenggarakake saben taun, lan Sapporo uga misuwur amarga ramen lan bir. Perjalanan menyang Sapporo kanthi sepur kanthi dilebokake kanthi ril Jepang.

Sapporo khas saka sistem persegi panjang, adhedhasar gaya Amérika Lor. Sistem iki bakal mbantu sampeyan menyang ngendi sampeyan pengin lunga nggunakake cara transportasi umum Sapporo sing efisien. 3 garis kasebut kabeh nyambung karo Stasiun JR Sapporo. Sanalika mundur sepur sampeyan, sampeyan bakal disambut kabeh saka Sapporo. Stasion kasebut dadi tuan rumah ing T38 Pengamatan TXNUMX, lan dilebokake dening mall lan restoran khas, kaya Republik Sapporo Ramen. Sapporo dikenal olahraga salju lan musim dingin, lan yen lelungan ana ing wulan Febu, sampeyan pengin ngrawat khusus.

Sapporo Yuki Matsuri suwene seminggu, utawa Festival Salju Sapporo, nampilake patung es lan salju lan luwih narik rong yuta pengunjung saben taun. Odori ora mung taman sing dituju ing Sapporo. Ing tengah Sapporo, sampeyan bakal nemokake Taman Botanic, sing nahan bagean saka alas asline wilayah kasebut. Utawa, sampeyan bisa uga mikirake Museum Sapporo Beer, sing ngrayakake Hokkaido minangka papan kelairan bir Jepang.

Ing ngisor iki minangka wisata turis Sapporo sing dakkarepake. Sajrone setaun, sampeyan bisa nyenengake kanthi wisata kasebut.

Klik saben judhul kanggo nampilake situs web resmi!

Mantan Gedung Kantor Pamaréntah Hokkaido (Kantor Bata Merah)

Mantan pemerintah ing musim gugur. Iki minangka landmark Sapporo, Hokkaido = shutterstock

Mantan pemerintah ing musim gugur. Iki minangka landmark Sapporo, Hokkaido = shutterstock

Mantan Gedung Kantor Pamaréntah Hokkaido, Sapporo, Hokkaido

Mantan Gedung Kantor Pamaréntah Hokkaido, Sapporo, Hokkaido

Mantan Gedung Kantor Pamaréntah Hokkaido diarani minangka simbol Hokkaido. Bangunan bata bata dibangun ing taun 1888. Bangunan iki wis dadi dhasar kanggo ngolah Hokkaido sing diwiwiti ing separo abad kaping 19.

Amarga digawe saka bata abang, iki uga diarani "Kantor Bata Merah".

Bangunan iki minangka struktur bata gaya neo-baroque Amerika, sing paling akeh saka bata, kayu, watu atos, nggunakake produk dalan. Dhuwur menyang ndhuwur menara yaiku 33 m. Ing wektu kasebut, minangka salah sawijining bangunan paling gedhe ing Jepang. Saiki, ditetepake minangka properti budaya sing penting saka negara kasebut.

Ing bangunan kasebut, materi sejarah larang regane Hokkaido ditampilake. Ana uga dokumen Takeshiro Matsuura sing njelajah Hokkaido lan aran "Hokkaido". Peta Hokkaido (replika) sing gedhe banget ing jero ruangan digawe dening Takeshiro. Ora ana pirang-pirang jeneng papan sing dirungu saka balapan Ainu. Masyarakat Ainu wis akrab karo topografi Hokkaido lan menehi jeneng kanthi apik.

Swara 1,000 wit ditandur ing halaman ngarep bangunan. Wit-witan iki nggawe pemandangan sing apik nalika musim semi, musim panas, musim gugur, lan musim dingin. Mantan Gedung Kantor Pamaréntah Hokkaido surem ing wayah wengi.

Amarga bangunan iki caket karo stasiun JR Sapporo, aku kerep dolan saben-saben menyang Sapporo. Titik saka bangunan iki sing apik yaiku swasana sing indah ing sekitar bangunan, apike kekuwatane bahan sejarah sing dipamerake. Ing musim panas, sampeyan bakal ditambani kanthi macem-macem kembang lan sayuran. Ing musim dingin, salju dibumbangi salju putih murni, sampeyan bakal ditambani swasana sing suci.

Data

〒060-8588
North3, West6, Chuo-ku, Sapporo, Hokkaido, Jepang   map
011-204-5019 (Dina Minggu)
011-204-5000 (Liburan akhir minggu)
■ wektu pambuka / 8: 45-18: 00
■ dina penutup /Dec.29-Jan.3
■ biaya mlebu entrance Ora gratis

 

Menara TV Sapporo

Pemandangan Sapporo TV Tower, Sapporo = shutterstock

Pemandangan Sapporo TV Tower, Sapporo = shutterstock

Menara TV Sapporo dumunung ing sisih wétan Taman Odori, daya tarik wisata ing Sapporo. Dhuwuré 147.2 meter. Luwih asor tinimbang Tokyo Sky Tree lan Tokyo Tokyo, nanging penampilan sing apik banget disenengi dening warga Sapporo.

Saka observatorium menara TV, sampeyan bisa ndeleng Taman Odori sing apik banget. Sampeyan uga bisa ndeleng jarak gunung. Aku ngira manawa menara iki minangka papan kanggo wisata sing kudu sampeyan lakoni nalika tekan Sapporo.

Data

〒060-0042
Odori Nishi 1-chome, Chuo-ku, Sapporo, Hokkaido, Jepang   map
☎011-241-1131
■ Wektu mbukak / 9: 00-22: 00 (Jam pambukaan bisa ganti amarga acara tambahan)
■ dina tutup pungkasan /Jan.1
■ biaya mlebu / 720 yen (diwasa), 600 yen (Siswa sekolah tinggi), 400 yen (Siswa SMP), 300 yen (Siswa sekolah), 100 yen (3 - 5 taun)

 

Taman Odori

Ndelok taman Odori saka menara TV Sapporo ing Sapporo, Hokkaido, Jepang = shutterstock

Ndelok taman Odori saka menara TV Sapporo ing Sapporo, Hokkaido, Jepang = shutterstock

Odori Park minangka salah sawijining pusat wisata ing kutha Sapporo. Taman iki ambane 100 meter. Dununge ana ing tengah dalan gedhe udakara 1.5 km sisih wetan mangulon.

Perayaan asring ditindakake ing taman iki. Saben wulan Februari, Festival Sapporo Salju sing misuwur ditindakake. Wiwit pungkasan wulan Juli nganti pertengahan Agustus, ana kebon bir sing gedhe banget ing taman iki. Festival kanggo Bon Odori (tarian gaya Jepang) ditindakake ing pertengahan Agustus. Yen lunga menyang taman iki, mesthine sampeyan mesthi bisa nemoni sesuatu sing nyenengake.

Saben-saben dolan menyang Sapporo, dadi adat kanggo ngunjungi Taman Odori. Nalika musim panas, aku kelingan ngelingake es krim karo kulawarga. Nalika aku mlebu ing wulan Januari, dheweke lagi nyiapake Festival Salju Sapporo lan aku seneng nonton persiapan kasebut.

Data

Odori Nishi 1-chome ~ 12-chome, Chuo-ku, Sapporo, Hokkaido, Jepang   map
011-251-0438 (Pusat Informasi & Toko Resmi)
■ Waktu buka / 10: 00-16: 00 (Pusat Informasi & Toko Resmi)
■ biaya mlebu entrance Ora gratis

 

Menara Jam Sapporo

Menara jam simbolik ing dina musim panas sing jelas ing Sapporo = shutterstock

Menara jam simbolik ing dina musim panas sing jelas ing Sapporo = shutterstock

Menara jam Sapporo minangka simbol Sapporo. Yen sampeyan ndeleng pandhuan wisata babagan Sapporo, sampeyan mesthi kudu ndeleng gambar menara jam kasebut dhisik.

Menara jam iki dibangun minangka gymnasium College Pertanian Sapporo (Universitas Hokkaido) ing taun 1878. Nanging, ing taun 1903, Universitas Hokkaido pindhah menyang papan saiki. Ing wektu kasebut, Menara Jam didol menyang pamrentah lokal. Menara Jam luwih saka 130 meter luwih saka lor, nanging saiki pindhah menyang lokasi saiki. Sawise iku wis digunakake minangka perpustakaan.

Menara jam iki digawe saka kayu loro. Saiki diubengi gedhong gedhe, dadi ora pati jelas. Kanggo alasan iki, sawetara turis banget kuciwa. Nanging, yen sampeyan ngirim SNS menyang kanca sampeyan, luwih becik njupuk gambar ing ngarep bangunan iki. Nanging, bangunan iki minangka simbol Sapporo. Kanca sampeyan ngerti yen sampeyan ana ing Sapporo!

Data

〒060-0001
North1, West2, Chuo-ku, Sapporo, Hokkaido, Jepang   map
☎011-231-0804
■ wektu mbukak / 8: 45-17: 10 (Diakoni nganti 10 menit sadurunge ditutup)
■ Ing dina tutup / Jan1-3
■ Biaya mlebu / 200 yen (Dewasa), Gratis (Luwih enom tinimbang sing sekolah menengah)

 

Pasar Nijo

Ing pasar Nijo, sampeyan bisa tuku panganan segara. Ana uga restoran panganan laut uga

Ing pasar Nijo, sampeyan bisa tuku panganan segara. Ana uga restoran panganan laut uga

Pasar Nijo minangka pasar sing wis suwe nyedhiyakake panganan laut seger kanggo warga Sapporo. Iku ora amba. Saiki, dheweke adol panganan laut kanggo turis tinimbang warga Sapporo. Menyang pasar Nijo, sampeyan bisa mlaku saka Taman Odori. Sampeyan bisa mangan iwak sing sampeyan tuku minangka sashimi ing papan kasebut. Ana uga restoran kayata sushi lan bokor laut. Dadi, yen sampeyan pengin mangan panganan laut seger kanggo sarapan utawa nedha awan, sampeyan bisa mlaku-mlaku saka Odori Park menyang pasar iki. Regane udakara 1000 yen nganti 3000 yen.

Data

Minami 3-jo ~ Higashi 1-chome, Chuo-ku, Sapporo, Hokkaido, Jepang   map
☎011-222-5308
■ Wektu mbukak / 7:00 - 18:00 (Toko), 6:00 - 21:00 (Restoran) = Gumantung ing toko
■ Dina tutup / Ora ana
■ biaya mlebu entrance Ora gratis

 

Arcade Blanja Tanukikoji

Ing area belanja Tanukadoji ditutupi karo arcade, sampeyan bisa tuku blanja gratis ing mangsa

Ing area belanja Tanukadoji ditutupi karo arcade, sampeyan bisa tuku blanja gratis ing mangsa

Arcade Shopping Tanukikoji minangka salah sawijining dalan blanja sing paling tuwa ing Sapporo. Kadipaten cilik saka Taman Odori. Kira-kira 200 toko mbukak ing dalan blanja sing dawa udakara 900 meter ing sisih wétan lan sisih kulon.

Amarga ana gendheng arcade ing blanja iki, sampeyan bisa seneng blanja ing musim panas tanpa sinar srengenge sing kuwat. Ora ana pangaruh salju ing musim salju. Iki minangka arcade mung wong, supaya sampeyan bisa mlaku-mlaku seneng-seneng.

Yen sampeyan nglewati arcade iki, sampeyan bakal entuk barang sing pengin. Amarga ana macem-macem restoran, sampeyan bisa mangan ing arcade iki.

Data

Minami 2 & 3-jo Nishi 1-chome ~ 7-chome, Chuo-ku, Sapporo, Hokkaido, Jepang   map
☎011-241-5125
■ wektu mbukak / gumantung ing toko
■ dina penutup / gumantung ing toko

 

Susukino

Simpang Susukino karo landmark iklan spanduk Nikka. Pemandangan wengi bangunan komersial sing ana ing distrik Susukino

Simpang Susukino karo landmark iklan spanduk Nikka. Pemandangan wengi bangunan komersial sing ana ing distrik Susukino

Susukino minangka distrik hiburan paling gedhe ing Hokkaido. Mesthi wae luwih cilik tinimbang Tokyo lan Osaka, nanging populasi wengi kasebut udakara 80,000 wong. Ana akeh restoran, pub, lsp.

Keamanan umum cukup apik. Aku uga seneng pemandangan ing ngendi ana sawijining wong sing duwe bisnis sing teka kanthi bisnis ing Sapporo lagi mlaku. Wanita bisa mlaku kanthi sewengi.

Saben wulan Februari, ing Festival Salju Sapporo, Susukino uga dadi venue festival. Patung salju lan patung es sing dipasang lan bersinar kanthi warna neon.

Data

Minami 4-jo Nishi, Chuo-ku, Sapporo, Hokkaido, Jepang   map
■ wektu mbukak / gumantung ing toko
■ dina penutup / gumantung ing toko

 

Kampus Universitas Hokkaido

Pandeleng saka Dewan Furukawa University Hokkaido = shutterstock

Pandeleng saka Dewan Furukawa University Hokkaido = shutterstock

Kampus Universitas Hokkaido mbukak uga turis kanggo turis. Akeh wong sing maca babagan pekarangan ijo ing musim semi lan musim panas

Kampus Universitas Hokkaido mbukak uga turis kanggo turis. Akeh wong sing maca babagan pekarangan ijo ing musim semi lan musim panas

Wit-witan Gingko wiwit diwiwiti kanthi warna ing akhir bulan Oktober

Wit-witan Gingko wiwit diwiwiti kanthi warna ing akhir bulan Oktober

Gapura utama Universitas Hokkaido yaiku 7 menit saka JR Sapporo Station. Kampus universitas iki digunakake terbuka kanggo warga. Kampus kampus iki udakara 1.77 yuta ukuran persegi. Apik tenan.

Bener, papan wisata paling apik sing bakal menehi saran kanggo sampeyan ing Sapporo yaiku universiti iki. Sampeyan bisa kanthi nyenengake alam lan sejarah Sapporo ing kampus iki.

Ing kampus iki ana lapangan pekarangan sing mili lan alur wit ginkgo. Bangunan sekolah kayu sing apik sing dibangun ing abad kaping 19 iki dijaga. Sampeyan bisa menikmati lanskap sing apik nalika sampeyan musim semi, musim panas, musim gugur utawa mangsa. Ana uga kantor informasi kanggo warga lan turis. Sampeyan ora bisa kantun museum sing nampilake kerangka dinosaurus dll.

>> Situs web resmi Museum Universitas Hokkaido kasedhiya ing kene

Hokkaido University minangka salah sawijining universitas utama ing Jepang. Kaya ta Universitas Tokyo, Universitas Kyoto, Universitas Nagoya, lsp, umume dikenal ing Jepang minangka universitas nasional utama tradisional. Napa sampeyan ora ngenteni wektu ing kampus sing sepi?

Data

〒060-0808
Kita 8-jo Nishi 5-chome, Kita-ku, Sapporo, Hokkaido, Jepang   map
☎011-716-2111
Sampeyan bisa mlebu ing kampus Universitas Hokkaido sawayah-wayah. Temtu gratis. Amarga ora akeh fasilitas lampu, mula sampeyan kudu mlaku-mlaku wiwit esuk nganti sore. Pusat informasi "Elum Forest" dibukak saka 8: 30 kanggo 17: 00, kalebu akhir minggu. Kampus bisa ditutup nalika ana acara sekolah, kayata dina ujian mlebu.

 

Taman Bir Sapporo & Museum Bir Sapporo

Sampeyan bisa sinau proses produksi bir ing Museum Sapporo Beer lan sampeyan bisa ngrasakake konsep bir ing Taman Sapporo Beer

Sampeyan bisa sinau proses produksi bir ing Museum Sapporo Beer lan sampeyan bisa ngrasakake konsep bir ing Taman Sapporo Beer

Ana limang restoran ing Taman Sapporo Beer

Ana limang restoran ing Taman Sapporo Beer

Piring khusus Sapporo "Genghis Khan"

Piring khusus Sapporo "Genghis Khan"

Ing Hokkaido, bir wis dibungkus udakara udakara udakara 150 taun. Taman bir iki dilakokake kanthi nggunakake pabrik bir bata bata abang lawas. Museum bir Sapporo sing ngenalake nggawe bir ing Hokkaido uga cedhak.

Ana limang restoran ing Taman Sapporo Beer. Ing restoran apa wae, sampeyan bisa nyenengake sajian khas Sapporo "Genghis Khan" karo bir. Iki minangka sajian sing nggawe rum seger lan liyane ing pot wesi dhewe.

Antarane restoran kasebut, aku nyaranake "Kessel". Iki minangka restoran ing gambar ing ndhuwur. Restoran iki ana ing bangunan lawas lan swasana apik banget. Yen sampeyan lagi bocah-bocah, aku uga nyaranake "Trommel". Restoran iki minangka gaya prasmanan, saliyane Genghis Khan, sampeyan bisa mangan sushi lan kepiting sing dikarepake.

Ing jejere Sapporo Beer Garden kulawarga padha Hotel Clubby Sapporo. Sanajan hotel iki dudu hotel kelas dhuwur, ruangane mung akeh hotel ing Jepang, lan populer karo wong sing seneng lelungan.

Ing hukum Jepang, individu sing umur 20 taun ora bisa ngombe alkohol.

Data: Loro kasebut ana ing Taman Sapporo

Taman Bir Sapporo

〒065-0007
Higashi 9-2-10, Kita7Jo, Higashi-ku, Sapporo, Hokkaido, Jepang   map
0120-150-550 (Pusat Reservasi Umum Taman Bir Sapporo)
■ wektu mbukak / 11: 30 22: 00 order Pungkasan pungkasan ing 21:30
■ Dina penutup /Dec.31
■ biaya mlebu entrance Ora gratis

Museum Bir Sapporo

〒065-8633
Kita 7-jo, Higashi 9-chome 1-1, Higashi-ku, Sapporo, Hokkaido, Jepang
☎011-748-1876
■ Wektu mbukak / 11: 00-20: 00 (Tur Gratis, Ora ana entri sawise jam 19:30)
■ Dina ditutup /Dec.31 (Uga ditutup sementara)
■ biaya mlebu entrance Ora gratis
Ana uga tur rinci babagan pandhuan Jepang kanggo biaya (kajaba Senin, leladen dibutuhake).
>> Situs resmi Museum Bir Sapporo

 

Taman Nakajima

Taman Nakajima minangka taman sing apik sing dikenal karo warga Sapporo. Sampeyan uga bisa seneng jogokan ing kene. Pemandangan salju musim salju uga apik banget

Taman Nakajima minangka taman sing apik sing dikenal karo warga Sapporo. Sampeyan uga bisa seneng jogokan ing kene. Pemandangan salju musim salju uga apik banget

Kadhangkala aku tetep ing Hotel Sapporo Park sing cedhak karo Taman Nakajima lan aku bakal mlaku-mlaku liwat Taman Nakajima sadurunge sarapan. Saben-saben mlaku, aku marem karo taman iki.

Taman Nakajima minangka taman tradisional sing luwih saka 100 taun, lan wilayah kasebut udakara 24 hektar. Ing taman kasebut, ana kolam gedhe ing ngendi sampeyan bisa muter prau, sawetara bangunan bersejarah, gedung konser lan liya-liyane.

Sampeyan bisa nyenengake godhong musim gugur sing apik ing musim gugur. Ing mangsa adhem, sampeyan bisa ngalami ski negara lintas. Alat ski kasedhiya kanggo disewa ing taman.

Data

〒064-0931
Nakajimakoen 1, Chuo-ku, Sapporo, Hokkaido, Jepang   map
☎011-511-3924 (Kantor Manajemen Taman Nakajima)
■ Wektu mbukak / Kabeh dina
■ biaya mlebu entrance Ora gratis

 

Stadion Langsung ski Okurayama (Titik Titik Okurayama)

Stadion ski Okurayama digunakake ing Olimpiade Sapporo. Sampeyan bisa metu ing numpak observatorium kanthi angkat lan ndeleng pusat kutha Sapporo

Stadion Langsung ski Okurayama (Okurayama Viewing Point) digunakake ing Olimpiade Sapporo. Sampeyan bisa lunga menyang numpak observatorium kanthi angkat lan ndeleng pusat kutha stadium ski Sapporo Okurayama

Yen sampeyan ngadeg ing sisih ndhuwur pangkalan lompat, sampeyan bisa ndeleng kepiye curhat ing lompat pangkal.

Yen sampeyan ngadeg ing sisih ndhuwur pangkalan lompat, sampeyan bisa ndeleng kepiye curhat ing lompat pangkal.

Sejatine, aku ora pati apik ing panggonan sing dhuwur. Aku rada wedi nalika munggah ing ndhuwur dhasar lompat iki kanggo pisanan. Aku ngurmati pemain ski sing mlumpat saka papan sing dhuwur.

Stadion ski Okurayama ana udakara 30 menit saka mobil saka tengah Sapporo. Pengunjung munggah menyang puncak kanthi ngangkat sing digunakake dening pemain. Puncak ndhuwur 307 meter saka ndhuwur segara. Saka dek pengamatan saka puncak kasebut, sampeyan bisa nyawang kutha Sapporo lan dataran Ishikari.

Data

〒064-0958
Miyanomori 1274, Chuo-ku, Sapporo, Hokkaido, Jepang   map
011-641-8585 (Pusat Informasi Umum Okurayama)
■ Wektu mbukak / 8: 30-18: 00 (29 April – 3 November), 9: 00-17: 00 (4 November – 28 April)
■ Dina tutup / Ditutup sok-sok
■ Lelungan babak saka / 500 yen (diwasa), 300 yen (Siswa Sekolah Dasar utawa luwih enom)

 

Mt. Moiwa

Sampeyan bisa ndeleng kutha Sapporo saka Mt. Moiwa

Saka observatorium Mt. Moiwa sampeyan bisa nyenengake godhong musim gugur sing apik

Sapporo's cityscape saka mt.Moiwa = shutterstock

Sapporo's cityscape saka mt.Moiwa = shutterstock

Mt. Moiwa iku sawijining gunung (papan paling dhuwur 530.9 m) sing ana 5 km saka pusat Sapporo. Ana dek pangamatan ing puncak gunung kasebut, sampeyan ora mung ndeleng kutha Sapporo, nanging uga dataran Ishikari lan Teluk Ishikari. Pengamatan iki banget populer ing kalangan pasangan enom.

Ing sisih ndhuwur gunung, sampeyan bakal mindhah ropeway lan mobil kabel mini. Sampeyan uga bisa nyopir ing dalan plancongan kanthi mobil banjur njupuk mobil kabel mini (sanajan dalan bakal ditutup nalika musim dingin). Yen sampeyan nggunakake dalan wisata iki, sampeyan bakal ngliwati alas prawan sing apik banget yen sampeyan yen ing mangsa panas, aku nyaranake nggunakake dalan iki.

Mt. Moiwa uga nduwe Resort Sapporo Algaeyama Ski. Iki minangka ski ski sing gampang lunga saka kutha Sapporo. Pemandangan uga apik banget. Sampeyan uga bisa nyewa ski lan sapiturute.

Mt. Moiwa ing Sapporo = Shutterstock 1
Foto: Mt. Moiwa -Katon tampilan Sapporo

Mt. Moiwa dumunung udakara 5 km saka pusat Sapporo. Cukup 530.9m ndhuwur tingkat segara, nanging tampilan saka observatorium puncak iku biasa. Kanggo mlebu ing observatorium, sampeyan kudu njupuk mobil kabel utawa mobil ing tengah gunung. Kanggo ...

Data (Sapporo gunung moiwa ropeway, mini cablecar)

〒064-0942
Fushimi 5-chome 3-7, Chuo-ku, Sapporo, Hokkaido, Jepang   map
☎011-561-8177
■ wektu mbukak / 10: 30-22: 00 (April1- 30 Novemver,nganti final 21:30), 11: 00-22: 00 (1 Desember - 30 Maret, pungkasan 21:30) / 11: 00-17: 00 (31 Desember, pungkasan 16:30) / 5:00 - 17:00 (1 Januari, pungkasan jam 16:30)
■ Dina penutup / Ditutup ing udakara 15 dina ing wulan November
■ Plancongan bolongan & cablecar mini / 1,700 yen (Dewasa), 850 yen (SD utawa kurang)

 

Taman Moerenuma

Taman Moerenuma dirancang dening Isamu Noguchi, Sapporo

Taman Moerenuma dirancang dening Isamu Noguchi, Sapporo

Taman Moerenuma nembak saka langit. Yen sampeyan ndeleng gambar iki, sampeyan bisa ngerti konsep patung ing lemah

Taman Moerenuma nembak saka langit. Yen sampeyan ndeleng gambar iki, sampeyan bisa ngerti konsep patung ing lemah

"Moerenuma" yaiku rawa ing pinggiran Sapporo. Kamangka, mula dadi limbah sampah lan uga disiksa dening manungsa. Kanggo regenerasi tanah iki, taman kasebut wiwit dibangun ing taun 1982. Lan ing taun 2005, taman gedhe udakara 190 hektar rampung.

Isamu Noguchi minangka ahli patung misuwur. Dheweke ngrancang taman iki kanthi konsep arca bumi. Ing taman kasebut ana gunung Moelle ing gambar ndhuwur, piramida kaca, kolam banyu mancur kanthi diameter 48 meter. Ing musim semi, kembang ijo 2600 mekar. Ing mangsa adhem, sampeyan bisa nyenengake ski ing salib negara. Ski sewa uga kasedhiya.

Data

〒007-0011
Moerenuma-koen 1-1, Higashi-ku, Sapporo, Hokkaido, Jepang   map
011-790-1231 (mung basa Jepang)
■ wektu pambuka tanggal 7: 00-22: 00 (lawang mlebu ditutup ing 21:00)
■ Dina tutup / Ora ana
■ biaya mlebu entrance Ora gratis

 

Taman Shiroi Koibito

Taman Shiroi Koibito minangka taman tema manis ing endi sampeyan bisa ndeleng proses manufaktur "Shiroi Koibito"

Taman Shiroi Koibito minangka taman tema manis ing endi sampeyan bisa ndeleng proses manufaktur "Shiroi Koibito"

Ing "Shiroikoibito Park" sampeyan bisa sinau babagan nggawe permen kanthi seneng

Ing "Shiroi koibito Park" sampeyan bisa sinau babagan nggawe permen kanthi seneng

Apa sampeyan ngerti jajanan sing dijenengi "Shiroi Koibito"? Shiroi Koibito minangka wakil saka Hokkaido lan asring dituku minangka cenderung. Iku coklat roti lapis manis ing langue de chat (jenis cookie). "Shiroi Koibito" tegese "kekasih putih" ing Jepang, yen diterjemah langsung.

"Shiroi koibito Park" minangka taman tema dibukak ing 1995 dening perusahaan sing ngasilake permen iki. Ing taman iki, sampeyan bisa ndeleng garis produksi Shiroi Koibito. Kajaba iku, sampeyan bisa ngalami nggawe Shiroi Koibito sing gedhe (Sudut tur baris produksi wis diowahi, sayangé ora bisa ngunjungi nganti akhir Mei 2019).

Kejabi iki, ana taman gaya Inggris "Taman Mawar" ing endi ana macem-macem jinis ros ros. Ana uga lantai pameran kalebu lukisan langit-langit sing apik lan gelas. Panerangan uga ayu. Donya dongeng dibangun kanthi apik, lan cukup ramai pasangan lan bocah enom. Amarga pameran ing ruangan utama, bisa dirasakake nganti setengah dina sanajan ing mangsa.

Data

〒063-0052
Miyanosawa 2-jo 2-chome, Nishi-ku, Sapporo, Hokkaido, Jepang   map
☎011-666-1481
■ wektu pambuka tanggal 9: 00-18: 00 (lawang mlebu ditutup ing 17:00)
■ Dina tutup / Ora ana
■ biaya mlebu entrance Ora gratis

 

Taman Maruyama

Ing Taman Maruyama ana alas primitif sing nyebar bandha alami, Sapporo

Ing Taman Maruyama ana alas primitif sing nyebar bandha alami, Sapporo

Taman Maruyama minangka taman sing jembar kanthi area hektar 70 hektar. Ing sisih taman kasebut, ana kebon binatang Maruyama lan Hokkaido Jingu, lan terus menyang alas perdana.

Dibandhingake karo taman ing Tokyo, aku rumangsa yen Taman Maruyama gedhe ing wit lan jero ing alas. Saben wayah ngunjungi taman iki, aku nyumurupi ukuran alam ing Hokkaido.

Ing taman kasebut uga ana stadium baseball, gelanggang tenis lan stadium lan lapangan. Ing wulan Mei, kembang ceri mekar kanthi akeh lan akeh wong.

Data

〒064-0959
Miyagaoka, Chuo-ku, Sapporo, Hokkaido, Jepang   map
☎011-621-0453
■ wektu mbukak / Sadina
■ Dina tutup / Ora ana
■ biaya mlebu entrance Ora gratis

Zoo Maruyama

Tiyang sepuh lan anak saking Polar bear ing Zoo Maruyama

Tiyang sepuh lan anak saking Polar bear ing Zoo Maruyama

Yen sampeyan pengin ngunjungi zoo nang endi wae ing Hokkaido, aku wani menehi saran menyang zoo Asahiyama ing Asahikawa. Ing Zoo Asahiyama, kewan-kewan galak banget lan nyenengake kita. Nanging, nalika ngasoh polong kutho, mbok menawa bruwang kutho ing zoo Maruyama iki bisa uga luwih kuat tinimbang ing Kebon Binatang Asahiyama. Polar beruang renang ing kolam renang ing Kebon Maruyama aktif banget lan bocah kasebut seneng.

Zoo Maruyama amba. Ana uga alas primitif sing jembar. Sampeyan bakal bisa tenang lan ketemu kewan. Saiki, ana meh 200 jinis kewan kalebu bear kutub, penguin, singa, gajah, jerapah lan liya-liyane.

Data

〒064-0959
3-1 Miyagaoka, Chuo-ku, Sapporo, Hokkaido, Jepang   map
☎011-621-1426
■ Wektu mbukak / 9: 30-16: 30 (Maret-Oktober, Ora ana entri sawise jam 16:00), 9: 30-16: 0 (November-Februari, Ora ana entri sawise jam 15:30)
■ Dina penutup / Ing dina Rebo kaping 2 lan kaping 4 saben wulan (dina saliyane dina liburan) / Ditutup sajrone 1 minggu saben wulan April lan Nopember
■ Biaya mlebu / 600 yen (Dewasa), Bebas Biaya (miturut SMP)

 

Kuil Hokkaido

Hokkaido Shrine minangka kuil gedhe sing nuduhake Hokkaido, Sapporo

Hokkaido Shrine minangka kuil gedhe sing nuduhake Hokkaido, Sapporo

Kuil Hokkaido minangka kuil paling utama ing Hokkaido. Warga Sapporo asring teka ngunjungi kayata Dina Taun Anyar lan prayaan kanggo bocah-bocah.

Presintane gedhe banget. Iki ana ing hutan, lan swasana sing nggumunake ora ana. Yen begja sampeyan bakal nemokake bajing.

Akeh kembang ceri mekar ing Mei lan akeh wong sing ndeleng. Amarga cedhak karo Taman Maruyama lan Zoo Maruyama, aku menehi saran supaya sampeyan mlaku-mlaku ing papan-papan kasebut.

Data

〒064-8505
474 Miyagaoka, Chuo-ku, Sapporo, Hokkaido, Jepang   map
☎011-611-0261
■ wektu pambuka tanggal 7: 00-16: 00 (Nopémber-Februari), 7: 00-17: 00 (Maret), 6: 00-17: 00 (April-Oktober) tanggal 0: 00-19: 00 (Januari 1), 6: 00-18: 00 (2-3 Januari), 6: 00-16: 00 (4-7 Januari)
■ Dina tutup / Ora ana
■ biaya mlebu entrance Ora gratis

 

Taman Horomitoge Lavender (Sapporo Lavender Farm)

Sehat lavender sing apik ing Horomitoge, Sapporo

Sehat lavender sing apik ing Horomitoge, Sapporo

Yen sampeyan pengin ndeleng lapangan lavender ing Hokkaido ing musim panas, sampeyan kudu ngunjungi Furano. Nanging, butuh rong jam kanggo mobil saka Sapporo menyang Furano. Beda, Horomitoge mung 30 menit drive saka tengah Sapporo. Horomitoge pancen populer ing antarane wong sing pengin ndeleng lapangan lavender kanthi gampang.

Horomitoge uga minangka pemerhatian sing apik kanggo ndeleng pusat kutha Sapporo. "Horo" minangka tembung sing ngilangi Sapporo. "Mi" tegese ndeleng. "Toge" tegese pass. Horomitoge menowo warga setempat minangka papan kanggo ndeleng Sapporo.

Data

〒064-0945
471-110 Bankei, Chuo-ku, Sapporo, Hokkaido, Jepang   map
011-622-5167 (Taman Lavender = Yumekobo Sato)

Observatorium

■ Mbukak wektu / Kabeh Dina
■ Dina penutup / 1 Desember- 30 Maret
■ biaya mlebu / Free of Carge usage Panggunan parkir yaiku 1 mobil 500-800 yen

Taman Lavender

■ wektu pambuka / 9: 00-17: 00
■ Opening dina / Tengah Juli nganti awal Agustus
■ biaya mlebu / Free of Carge usage Panggunan parkir yaiku 1 mobil 500 yen

 

Jozankei Onsen

Jozankei Onsen ing lembah sing apik ing njaba Sapporo

Jozankei Onsen ing lembah sing apik ing njaba Sapporo

Ana hotel sing uga ana sumber panas ing kutha Sapporo. Contone, ing JR Tower Hotel Nikko Sapporo, ing bangunan stasiun Stasiun JR Sapporo, sampeyan bisa nyenengake musim semi panas sing apik. Nanging, yen sampeyan pengin ngalami musim semi panas Jepang kanthi luwih serius, aku nyaranake sampeyan menyang Jozankei Onsen ing pinggiran Sapporo. Jozankei Onsen minangka kutha musim panas sing dikembangake ing sadawaning Kali Toyohira. Ana akeh hotel karo sumber panas panas ing Jozankei Onsen.

Iki mbutuhake udakara 1 jam kanthi bis langsung saka terminal bis stasiun Sapporo menyang Jozankei Onsen. Wong ing Sapporo nggunakake sumber air panas ing Jozankei nalika pengin nggawe refresh.

Ing Jozankei Onsen, dalan-dalan mlaku dikembangake ing sadawane kali. Akeh wong sing seneng godhong musim gugur nalika mlaku-mlaku ing jalur sing mlaku nalika musim gugur. Kreteg penundaan abang ing kali iki rame minangka papan nembak.

Data

〒061-2302
Jozankei Onsen higashi 3-chome, Minami-ku, Sapporo, Hokkaido, Jepang   map
☎011-598-2012 (Asosiasi Turis Jozankei)

 

Sing paling apik kanggo Sapporo nalika musim dingin

Kutha Sapporo katon saka observatorium Mt. Moiwa

Kutha Sapporo katon saka observatorium Mt. Moiwa

Wiwit pertengahan Nopémber nganti pertengahan Maret, kutha Sapporo dihiasi kanthi katerangan sing apik

Wiwit pertengahan Nopémber nganti pertengahan Maret, kutha Sapporo dihiasi kanthi katerangan sing apik

Katrangan endah ing tilas gedhung utama Pamaréntah Hokkaido

Katrangan endah ing tilas gedhung utama Pamaréntah Hokkaido

Pasar Natal ing Taman Odori, Sapporo = shutterstock

Pasar Natal ing Taman Odori, Sapporo = shutterstock

Gambar salju sing gedhe banget ing Taman Odori nalika Festival Salju Sapporo, Sapporo

Gambar salju sing gedhe banget ing Taman Odori nalika Festival Salju Sapporo, Sapporo

Ing Mt. Moiwa sampeyan uga bisa nyenengake ski, Sapppro, Hokkaido

Ing Mt. Moiwa sampeyan uga bisa nyenengake ski, Sapporo

Yen sampeyan pindhah menyang Sapporo ing musim dingin, aku nyaranake supaya lunga ing separo pertama wulan Februari nalika Festival Sapporo Salju terkenal. Ing festival iki, akeh patung salju sing gedhe ditetepake ing Taman Odori, lan gambar salju lan es uga disusun ing Susukino.

Saben taun, 2 yuta pengunjung saka kabeh jagad ngumpul ing festival iki. Kanggo alasan iki, sampeyan kudu menehi pesenan hotel lan pesawat kanthi cepet.

>> Situs web resmi Festival Salju Sapporo saiki kasedhiya

Yen ora bisa Book hotel, pikirake menyang Sapporo kaping liyane saka festival iki. Sapporo nalika musim dingin banget, kajaba wektu iki. Wiwit pertengahan Nopémber nganti pertengahan Maret saben taun, kutha Sapporo dihiasi kanthi katerangan sing apik. Saben taun nalika musim Natal, pasar Natal dibukak ing Odori Park.

Yen sampeyan ngunjungi Sapporo nalika musim dingin, aku menehi saran supaya ndeleng wilayah kutha Sapporo saka dek pengamatan Mt. Moiwa utawa Okurayama. Cityscape sing ditutupi salju dadi apik banget. Nanging, kadhemen banget, mulane aja lali klambi lan sarung tangane.

Sampeyan uga bisa seneng main ski ing Mt. Moiwa. Mangga waca situs resmi Resor Ski Sapporo Moiwayama ing ngisor iki kanggo rincian.

>> Situs web resmi Resor Ski Sapporo Moiwayama ana ing kene

 

Sing paling apik kanggo Sapporo ing Spring

Taman Maruyama minangka salah sawijining kembang cheri sing paling apik ing Sapporo

Taman Maruyama minangka salah sawijining kembang cheri sing paling apik ing Sapporo

Sampeyan bisa ngormati kembang ceri sing luar biasa ing Hokkaido Shrine

Sampeyan bisa ngormati kembang ceri sing luar biasa ing Hokkaido Shrine

Wong ijo seger ngresiki pikirane ing macem-macem papan ing Sapporo nalika musim semi

Wong ijo seger ngresiki pikirane ing macem-macem papan ing Sapporo nalika musim semi

Ing Tokyo lan Osaka, kembang ceri mekar wiwit akhir Maret nganti awal April saben taun. Nanging, ing Sapporo, kembang ceri mekar meh ing pungkasan April nganti awal Mei. Kanthi cara iki, musim nalika musim semi kebak ing Sapporo banget alon dibandhingake Tokyo lan Osaka. Atmosfer musim semi wiwit mabur ing paruh kaping pindho ing wulan April, lan bakal bisa nyenengake kembang lan ijo seger wiwit Mei nganti Juni.

Yen sampeyan pengin ndeleng kembang ceri ing Sapporo, aku menehi saran supaya menyang Taman Maruyama. Ana luwih saka 150 kembang ceri ing taman iki. Tokoh Jingu Hokkaido sing dumunung ing cedhak Taman Maruyama uga misuwur amarga kembang ceri.

Saben taun ing kembang Sapporo mekar meh padha karo kembang ceri. Ing plum Tokyo lan Osaka mekar luwih dhisik tinimbang kembang ceri, nanging wiwit musim salju suwene ing Hokkaido, nalika musim semi, mula mekar. Dadi, ayo seneng kembang lan plombolan ceri sekaligus!

Wiwit Mei nganti Juni, wit lan suket terus tuwuh ing macem-macem bagean kutha Sapporo, ijo seger. Aku arep menehi saran mlaku-mlaku ing Universitas Hokkaido, Taman Nakajima, Taman Maruyama, lan liya-liyane.

 

Sing paling apik sing kudu ditindakake ing Sapporo nalika musim panas

Sawah alas Horomitoge. Saka Horomitoge uga bisa nginep ing kutha Sapporo

Sawah alas Horomitoge. Saka Horomitoge uga bisa nginep ing kutha Sapporo

Maeda Forest Park nduweni alas otentik sing apik banget

Maeda Forest Park nduweni alas otentik sing apik banget

Ing Taman Odori ing Sapporo, taman bir dibukak saben taun wiwit akhir Juli nganti pertengahan Agustus

Ing Taman Odori ing Sapporo, taman bir dibukak saben taun wiwit akhir Juli nganti pertengahan Agustus

Ing Odori Park ing Sapporo, festival Bon Odori (tarian gaya Jepang) bakal ditindakake udakara udakara seminggu ing pertengahan Agustus

Ing Odori Park ing Sapporo, festival Bon Odori (tarian gaya Jepang) bakal ditindakake udakara udakara seminggu ing pertengahan Agustus

Yen sampeyan lelungan ing Hokkaido ing musim panas, aku nyaranake supaya ora mlaku ing Sapporo, nanging tujuan wisata liyane. Ing musim panas, akeh kembang mekar ing lapangan. Amarga suhu sing anget, sampeyan uga bisa mara ing papan sing dhuwur sing ora bisa musim liyane. Ana macem-macem papan wisata ing Hokkaido, mulane seneng banget.

Ing Sapporo, "Sapporo Festival Musim Panas" bakal ditindakake saben taun wiwit akhir Juli nganti pertengahan Agustus. Sajrone wektu kasebut, kebon bir bakal mbukak saben sore ing Taman Odori. Festival Bon Odori (tarian gaya Jepang) bakal ditindakake ing pertengahan Agustus.

Ing musim panas, macem-macem taman lan dek pengamatan ing pinggir desa Sapporo rame banget karo turis. Ing Horomitoge, mekar kembang lavender sing apik. Ing Maeda Forest Park, sampeyan bisa nikmati siram alas. Nanging, elinga yen bisa uga panas banget ing dina-dina sing sithik ing taman kanthi iyub-iyub.

 

Sing paling apik sing kudu dilakoni ing Sapporo ing Autumn

Ing wulan Oktober, sampeyan bisa nyenengake godhong musim gugur ing macem-macem bagean kutha Sapporo

Ing wulan Oktober, sampeyan bisa nyenengake godhong musim gugur ing macem-macem bagean kutha Sapporo

Maple musim gugur sing warni ing godhong Hokkaido

Maple Autumn warna ing godhong Hokkaido = Shutterstock

Sampeyan bisa ngrasakake godhong musim gugur sing paling apik uga ing Jozankei ing njaba Sapporo

Sampeyan bisa ngrasakake godhong musim gugur sing paling apik uga ing Jozankei ing njaba Sapporo

Ing Hokkaido, tandha-tandha musim gugur bakal siram ing akhir Agustus. Dadi isih panas nalika awan, nanging isih adhem rada esuk lan sore. Lan ing wulan September, musim gugur sing lengkap bakal teka ing wilayah tinggi. Ing gunung Hokkaido kayata Daisetsuzan, godhong musim gugur bakal saya lengkap. Lan ing akhir wulan Oktober, godhong musim gugur bakal dadi skala lengkap sanajan ing kutha Sapporo. Salju bakal mulai tiba ing Sapporo ing separo wulan November. Sanajan ora suwe nganti saiki, kutha Sapporo diwarnai nganggo godhong musim gugur sing apik.

Yen pindhah menyang observatorium kayata Mt. Stadion ski ski Moiwa lan Okurayama, sampeyan bakal bisa ndeleng godhong musim gugur sing apik.

Yen sampeyan pengin nyenengake musim gugur godhong cilik, aku nyaranake sampeyan menyang Jozankei Onsen ing pinggiran Sapporo. Saka musim gugur nganti musim dingin, akeh sumber mata panas sing dikepengini karo wong liya. Hotel Jozankei sing apik banget uga populer supaya dheweke bakal dipesen kanthi rauh. Dadi ayo Book Hotel sanalika bisa.

 

Aku matur nuwun kanggo maca nganti pungkasan.

 

Babaging kula

Bon KUROSAWA  Saya suwe kerja dadi editor senior Nihon Keizai Shimbun (NIKKEI) lan saiki wis kerja minangka panulis web independen. Ing NIKKEI, aku dadi kepala editor editor babagan budaya Jepang. Ayo kula ngenalake pirang-pirang perkara sing nyenengake lan menarik babagan Jepang. Mangga deleng artikel iki kanggo katrangan luwih.

2018-05-28

Hak Cipta © Best of Japan , 2021 Kabeh Hak Dilindhungi.