Musim sing Kagum, Urip lan Budaya

Best of Japan

Godhong luruh Rurikoin, Kyoto, Jepang = Simpenan Adobe

Godhong luruh Rurikoin, Kyoto, Jepang = Simpenan Adobe

Kyoto! 26 Sing paling Apike: Fushimi Inari, Kiyomizudera, Kinkakuji lsp.

Kyoto minangka kutha sing indah lan warisan karo budaya Jepang tradisional. Yen pindhah menyang Kyoto, sampeyan bisa nyenengake budaya tradisional Jepang babagan konten jantung sampeyan. Ing kaca iki, aku bakal ngenalake wisata wisata sing disaranake utamane ing Kyoto. Halaman iki dawa, nanging yen sampeyan maca kaca iki, sampeyan bakal entuk informasi dhasar sing dibutuhake kanggo wisata ing Kyoto. Aku uga nempelake tautan kayata situs web resmi kanggo saben wisata, please nggunakake.

>> Yen sampeyan ngeklik video ing ngisor iki, sampeyan bakal nemokake manawa Kyoto ayu sanajan wengi <

 

Garis saka Kyoto

Grove Bambu sing apik ing Arashiyama, Kyoto, Jepang = Simpenan Adobe

Grove Bambu sing apik ing Arashiyama, Kyoto, Jepang = Simpenan Adobe

Kyoto minangka kutha sing indah 368 kilometer ing sisih kulon Tokyo. Kira-kira 2 jam lan 15 menit kanthi Shinkansen paling cepet saka Tokyo.

Kyoto dadi ibukutha Jepang udakara 1000 taun nganti ibukutha pindhah menyang Tokyo ing 1869. Budaya unik Jepang wis dibangun ing kutha iki. Malah saiki, ana akeh kuil lan kuil ing Kyoto. Ana uga omah kayu tradisional sing diarani "Kyo-Machiya" ana ing kene. Yen sampeyan menyang Gion dll, sampeyan bakal weruh wanita nganggo busana sing ayu, Maiko lan Geiko.

Yen sampeyan ngunjungi kuil lan kuil ing Kyoto, sampeyan bakal kaget amarga wit lan aliran ing kebon kasebut apik banget. Wong ing Kyoto wis suwe tresna. sampeyan bisa ngrasakake.

Kyoto dumunung ing cekungan sing dikubengi gunung. Lan Gosho (Kraton Imperial) dumunung ing sisih lor cekungan, lan dalan-dalan lawas wis apik. JR Kyoto Station ana ing sisih kidul. Kuil lan candhi sing misuwur cukup cedhak karo gunung-gunung sekitar. Dheweke kumpul utamane cedhak gunung ing sisih wétan sing diarani "Higashiyama".

Ing Kyoto, kali sing ayu "Kamogawa" mili saka sisih lor mangidul. Ana jembatan sing diarani "Shijo Ohashi" ing tengah Kyoto. Area ing jembatan iki minangka pusat kutha sing paling sibuk ing Kyoto. Ing saubengé, ana Gion sing isih ayu Geisha (Geiko lan Maiko) mlaku.

Wiwit Kyoto dadi ibukutha Jepang sajrone 1000 taun, ana akeh candhi lan kuil sing makili Jepang. Kajaba iku, lurung-lurung ing Kyoto ana kekurangan karusakan nalika Perang Dunia II, mula kutha-kutha lawas sing ngubengi candhi lan kuil-kuil lan budaya urip uga tetep ana. Kanthi tembung liyane, Kyoto minangka kutha kaya taman tema ing ngendi sampeyan bisa ketemu Jepang lawas. Dadi, mangga ngunjungi candhi lan kuil sing apik kaya ing ngisor iki.

Babagan candhi lan kuil sing paling disaranake ing Jepang, aku nulis artikel ing ngisor iki. Nalika nulis babagan papan wisata ing Kyoto, ana akeh bagean sing nggawe duplikat artikel kasebut kabeh. Aku bakal ngandhani sampeyan babagan bagean sing tumpang tindih ing kaca iki kanthi tautan ing kaca iki, mula, waca kaca kasebut yen sampeyan ora ngerti.

Tokoh Fushimi, Kyoto, Jepang = Simpenan Adobe
12 Kuil lan Kuil sing paling apik ing Jepang! Fushimi inari, Kiyomizudera, Todaiji, lsp.

Ana akeh kuil lan kuil ing Jepang. Yen sampeyan menyang panggonan kasebut, sampeyan mesthi bakal tenang lan seger. Ana kuil apik lan kuil sing sampeyan pengin dikirimake ing Instagram sampeyan. Ing kaca iki, supaya aku ngenalake sawetara kuil lan candhi sing paling populer ing ...

Ana festival sing misuwur wiwit jaman biyen ing Kyoto. Aku uga bakal ngenalake iki ing kaca iki, nanging amarga ana akeh bagean sing nyalip saka artikel ing ngisor iki kanggo festival ing Jepang, aku uga bakal ngubungake kanthi masing-masing.

Festival Nebuta, Aomori, Jepang = Shutterstock
Perayaan Paling Disaranake ing Jepang ing musim dingin, musim semi, musim panas, musim gugur

Kita wis maringi macem-macem festival wiwit dina-dina padha cocog karo musim semi, musim panas, musim gugur lan musim dingin. Ing kaca iki, aku bakal ngenalake festival musiman sing pengin disaranake khusus kanggo sampeyan. Yen wis tekan Jepang, ayo melu festival sing bakal dianakake ing ...

Ana macem-macem godhong musim gugur ing Kyoto. Ing ibukutha kuno iki, akeh kebon Jepang sing apik dibangun ing pirang-pirang taun, lan maple lan tanduran liya wis ditanam. Mangga waca artikel ing ngisor iki babagan pemandangan godhong musim gugur ing Kyoto.

Jembatan kayu ing taman musim gugur, mangsa musim semi Jepang, Kyoto Japan = Shutterstock
7 Spot Godhong Daun Autumn paling apik ing Jepang! Eikando, Tofukuji, Kiyomizudera ...

Ing Jepang, sampeyan bisa nyenengake godhong musim gugur sing apik wiwit pungkasan September nganti awal Desember. Musim musim luruh musim paling apik beda-beda gumantung saka kabeh papan, mula, coba golek papan sing paling apik sajrone sampeyan mlaku ing Jepang. Ing kaca iki, aku bakal ngenalake godhong-godhongan godhong ...

 

Photos

Kuil Kinkakuji ing Kyoto, Jepang = Shutterstock
Foto: Kinkakuji vs Ginkakuji -Sapa favorit sampeyan?

Apa sing sampeyan seneng, Kinkakuji utawa Ginkakuji? Ing kaca iki, supaya aku ngenalake foto sing apik kanggo loro candhi kasebut sing makili Kyoto. Kanggo informasi luwih lengkap babagan Kinkakuji lan Ginkakuji, waca artikel ing ngisor iki. Dhaptar konténIndhang Kinkakuji lan GinkakujiMap KinkakujiMap Ginkakuji Foto Kinkakuji lan ...

Kinkakuji ditutupi salju = Shutterstock
Foto: Landskap salju sing luar biasa ing Kyoto

Ing Kyoto, kadhang-kadhang nyerang saka Januari nganti Februari. Nanging, mung sawetara kali sing salju bisa tumpukan tanpa lebur. Yen sampeyan duwe salju kaya salju nalika lelungan, sampeyan pancen seneng banget. Sumangga tindak menyang papan-papan wisata kayata Candi Kinkakuji lan Arashiyama esuk. ...

Godhong Musim gugur ing Kyoto = Shutterstock 1
Foto: Autumn godhong ing Kyoto

Yen sampeyan pengin seneng godhong musim gugur ing Jepang, aku bakal menehi saran supaya Kyoto.Ing Kyoto, para bangsawan lan rahib wis maringi godhong-godhongan sing indah sajrone sewu taun. Yen sampeyan lunga saka pertengahan November nganti awal Desember, sampeyan bisa nyenengake. donya ing macem-macem papan ing Kyoto. Ing kaca iki, aku ...

Dalan-gunung bukit bersejarah ing Kyoto 1
Foto: Dalan bukit bersejarah ing Kyoto -Sannei-zaka, Ninei-zaka, lsp.

Yen sampeyan ngunjungi Kyoto, dadi manawa kanggo mlaku-mlaku ing dalan-dalan bukit bersejarah. Khususé, aku nyaranake Sannei-zaka (Sannen-zaka) lan Ninei-zaka (Ninen-zaka) ing sekitar Kuil Kiyomizu-dera. Ana akeh toko restoran lan restoran sing apik. Aku sampeyan bakal duwe wektu sing apik! Isi DhaptarTeliti dalan bukit bersejarah ing KyotoMap ...

Foto Gion = Shutterstock 1
Foto: Geisha (Maiko & Geigi) ing Gion, Kyoto

Jepang isih duwe budaya "geisha". Geisha minangka wanita sing seneng nglipur tamu kanthi tarian lan lagu Jepang. Geisha beda karo bedhane "Oiran" sing ana sajrone jaman Edo. Ing Kyoto, geisha diarani "geigi". Geisha enom sing diarani minangka "maiko". Bubar, wanita sing wis makarya ...

Kuil Eikando Zenrin-ji, misuwur kanthi warna musim gugur sing éndah, Kyoto = AdobeStock 1
Foto: Kuil Eikando Zenrin-ji-Kuil kanthi warna musim gugur sing paling apik

Ing Kyoto, musim gugur musim gugur wiwit pungkasan wulan Nopémber nganti awal Desember. Yen sampeyan pindhah menyang Kyoto, aku nyaranake Eikando Zenrin-ji dhisik. Babagan 3000 maples ditanam ing kene. Candhi iki wis dipuji luwih saka 1000 taun amarga godhong musim gugur sing apik banget. Nanging, ing wektu puncak, sampeyan kudu ...

Shushine Fushimi Inari Taisha ing Kyoto = Shutterstock 1
Foto: Kuil Fushimi Inari Taisha ing Kyoto

Shushine Fushimi Inari Taisha minangka salah sawijining tarikan sing paling populer ing Kyoto. Ayo menyang jero ruangan suci iki! Butuh udakara 1 jam lan 30 menit saka lawang Fushimi Inari Taisha Shrine menyang puncak, kalebu istirahat. Mesthi sampeyan bisa bali ing dalan. Nanging, ...

Sihir Rurikoin Temple ing Kyoto = Shutterstock 1
Foto: Piandel Temple Rurikoin ing Kyoto

Kuil Rurikoin ing Kyoto misuwur amarga ijo lan godhong musim gugur sing asri. Candi iki duwe ruangan sing misterius. Meja ing kamar dipoles kaya pangilon. Ing ruangan iki, sampeyan bisa ndeleng pemandangan kaya kaca iki. Candi iki biasane ditutup. Nanging, mbukak kanggo ...

Ing sisih lor Kyoto, kadhangkala snows ing mangsa = Shutterstock 1
Foto: Kifune, Kurama, Ohara nalika musim dingin -Solongan ing sisih lor Kyoto

Ana sawetara kesempatan kanggo ndeleng adegan salju ing Kyoto tengah. Nanging, yen sampeyan menyang Kifune, Kurama utawa Ohara ing sisih lor Kyoto, ana kemungkinan dhuwur kanggo ndeleng pemandangan salju sing apik banget. Napa sampeyan ora nemoni Kyoto sing sepi? Isi DaftarPotosan Kifune, Kurama, ...

Lan liyane

>> Foto: Kali Kamogawa ing Kyoto

>> Foto: Kuil Nanzenji ing Kyoto

>> Foto: Kuil Daitokuji -Jagad Zen ing harmoni karo Alam

>> Foto: Kuil Kodaiji ing Kyoto

>> Foto: Istana Kaisar Kyoto (Kyoto Gosho)

>> Foto: Kembang Cherry ing Kyoto

>> Foto: Kyoto Tradisional ing Musim Panas

>> Foto: Festival Jidai Matsuri

>> Foto: Werna musim gugur ing Kuil Tofukuji, Kyoto

>> Foto: Pencahayaan hebat "Hanatouro" ing Arashiyama, Kyoto

 

Kuil Fushimi Inari Taisha

Gerbang Torii Abang ing kuil Fushimi Inari taisha ing Kyoto, Jepang = shutterstock

Gerbang Torii Abang ing kuil Fushimi Inari Taisha ing Kyoto, Jepang = shutterstock

Shushine Fushimi Inari Taisha sing ana ing Kidul Kyoto, Jepang = Shutterstock

Shushine Fushimi Inari Taisha sing ana ing Kidul Kyoto, Jepang = Shutterstock

Kuil Fushimi Inari kalebu salah sawijining daya tarik paling dhuwur kanggo turis internasional sing ngunjungi Jepang. Kuil iki duwe udakara 10,000 gerbang torii abang. Nalika mlaku ing sangisore gerbang abang sing misterius kasebut, para pengunjung mlebu ing jagad sing misterius.

Kuil iki dumunung ing kidul wetan kutha Kyoto. Stasiun paling cedhak yaiku stasiun JR Inari lan stasiun Fushimi-Inari baris Keihan. Yen sampeyan mudhun ing JR Inari Shrine, pendekatan kasebut terus saka stasiun menyang Fushimi Inari. Yen sampeyan mudhun ing kuil Fushimi Inari ing Keihan, Fushimi Inari udakara udakara 5 menit.

Kanggo Siraman Fushimi Inari, saengga akeh wong sing ngunjungi liburan. Yen sampeyan pengin nggunakake wektu sepi ing kuil iki, aku bakal nyaranake dina akhir minggu.

>> Foto: Kuil Fushimi Inari Taisha ing Kyoto

>> Kanggo rincian babagan Kuil Fushimi Inari Taisha, klik ing kene

 

Sanjusangendo

Kuil Sanjusangendo ing kutha Kyoto, Jepang = shutterstock

Sanjusangendo ing kutha Kyoto, Jepang = shutterstock

Sanjusangendo minangka balai kuil Buddha dawa 120 meter sisih lor lan kidul kaya sing katon ing gambar ing ndhuwur. Bangunan kayu sing dawa kaya iki langka banget ing jagad iki.

Balai candhi sing dawa iki dibangun kanggo Kaisar Go-Shirakawa ing taun 1164 dening Taira-no-Kiyomori sing nate dadi wong sing kuwat. Nalika semana, ana bagean candhi sing gedhe. Candhi iki ambruk ing taun 1249 amarga kena geni. Lan ing 1266, dewan iki mung dibangun maneh.

Balai candhi dawa iki duwe 1001 patung Kannon, dewi welas. Pandeleng manawa patung Buddha kasebut minangka karya utama.

"Sanjusangen" ateges "interval interval" ing basa Jepang. Iki asal saka 33 nomer interval ing kolom dhukungan bangunan kasebut. Ing cendhak, jeneng iki nuduhake manawa ruangan candhi dawa kasebut.

Ing candhi iki, kompetisi panahan wis suwe saya suwe. Ing sisih ing bale candhi, padha saingan pira panah bisa dilebokake udakara 120 meter. Dina iki saben taun, sayembara dianakake kanthi papan 60 meter ing cedhak bale candhi.

Ana rong cara kanggo ngakses Sanjusangendo. (1) 10 menit nganggo bis kota saka Stasiun JR Kyoto (100 · 206 · 208 galur, Cukup cedhak "Hakubutsukan-Sanjusangendo-mae (Museum Sanjusangendo)". (2) 7 menit mlaku-mlaku saka Stasiun Keihan Shichijo.

>> Kanggo rincian Sanjusangendo, waca situs web resmi

 

Kuil Kiyomizudera

Kuil Kiyomizu-dera ing Kyoto Jepang = shutterstock

Kuil Kiyomizu-dera ing Kyoto Jepang = shutterstock

Dalan blanja tradisional Jepang, Kiyomizuzaka ing Kyoto, Jepang = shutterstock

Dalan blanja tradisional Jepang, Kiyomizuzaka ing Kyoto, Jepang = shutterstock

Candi Kiyomizudera minangka salah sawijining candhi sing paling misuwur ing Kyoto. Candi iki sumebar ing pegunungan sisih wétan kutha Kyoto. Aula utama dibangun ing jurang kaya sing dideleng ing gambar ing ndhuwur. Saka panggung kayu sing metu saka aula utama sing diarani "Kiyomizu-no-Butai", sampeyan bisa ndeleng kabeh kutha Kyoto. Ing panggung paling dhuwur 18 meter iki, sampeyan bisa ndeleng godhong musim gugur sing apik wiwit pungkasan wulan November nganti wiwitan Desember.

Menyang Kuil Kiyomizudera, angkat bis 206 lan 100 garis saka Stasiun Kyoto lan pindhah menyang "Kiyomizu-michi". Iku 8-menit mlaku saka ing kono.

Yen sampeyan nggunakake sepur, udakara udakara 20 menit saka stasiun Kiyomizu-Gojo sepur saka Keihan menyang Candi Kiyomizudera. Akeh toko souvenir lan toko panganan jalanan dijejeri ana ing lereng (Kiyomizu-zaka) udakara 1 km menyang Kuil Kiyomizudera. Nyenengake mlaku-mlaku nalika ngunjungi toko-toko kasebut.

Kuil Kiyomizudera ing Kyoto = AdobeStock 1
Foto: Kuil Kiyomizudera ing Kyoto

Objek wisata sing paling populer ing Kyoto yaiku Permaisur Fushimi Inari, Kuil Kinkakuji lan Kuil Kiyomizudera. Kuil Kiyomizudera mapan ing lereng gunung ing sisih wétan kutha Kyoto, lan pemandangan saka gedung utama sing dhuwur 18 mèter, nggumunake. Ayo ...

>> Foto: Dalan bukit sing bersejarah ing Kyoto -Sannei-zaka, Ninei-zaka, lsp.

>> Kanggo katrangan babagan Kuil Kiyomizudera, klik ing kene

 

Kuil Kinkakuji = Paviliun Emas

Kinkaku-ji, Golden Pavilion, candhi Buddha Buddha ing Kyoto, Jepang = shutterstock

Kinkaku-ji, Golden Pavilion, candhi Buddha Buddha ing Kyoto, Jepang = shutterstock

Kuil Kinkakuji ing Kyoto, Jepang = shutterstock

Kuil Kinkakuji ing Kyoto, Jepang = shutterstock

Yen sampeyan njaluk Jepang kanggo candhi sing makili Jepang, mula akeh wong Jepang sing bakal nyebutake Kuil Kinkakuji. Kinkakuji minangka candhi sing kondhang kaya ngono.

Candhi iki nduwèni Emas Paviliun ditutupi karo guling. Yen sampeyan ndeleng Emas Pavilion ing mburi kolam sing apik, sampeyan mesthi bakal pengin njupuk gambar. Paviliun Emas iki nduwe kaendahan paling apik. Malah wong-wong sing wis ndeleng Pavilion Emas iki wis akeh foto, dheweke bakal ujar karo kaendahan kasebut nalika ndeleng gedhung iki.

Kinkakuji minangka bagean sisih lor ing kutha Kyoto. Yen sampeyan pindhah menyang Kinkakuji kanthi bis saka Stasiun JR Kyoto, sampeyan bisa kanthi bis 101 utawa 205 baris lan mudhun ing "Kinakuji-michi". Mlaku kulo 10 menit saka mandeg bis iki menyang Kinkakuji.

Yen lunga menyang Kinkakuji sajrone jaman sing repot kayata Nopember, dalan ing kutha Kyoto ana résiko lalu lintas. Minangka ngono, monggo menyang Stasiun Kitaoji kanthi baris Karasuma. Menyang Kinkakuji, busana kayata 101 garis, 102 garis utawa 205 garis saka Terminal Bus Kitaoji lan mandheg ing Kinkakuji-michi.

>> Foto: Kinkakuji vs Ginkakuji -Sapa sing paling disenengi?

>> Kanggo rincian babagan Kuil Kinkakuji, monggo klik ing kene

 

Kuil Ginkakuji = Paviliun Perak

Candi Ginkakuji sing apik ing distrik Higashiyama, Kyoto = shutterstock

Candi Ginkakuji sing apik ing distrik Higashiyama, Kyoto = shutterstock

Ginkakuji, utawa Paviliun Perak kanthi kebon Zen saka Kyoto Jepang = shutterstock

Ginkakuji minangka candhi sing misuwur sing dumunung ing sisih kidul-wetan kutha Kyoto.

Jeneng resmi candhi iki yaiku Candi Jishoji, nanging candhi iki dibedakake karo Kinkakuji (Paviliun Emas) lan diarani Ginkakuji (tegese Paviliun Perak ing basa Jepang).

Yen Kinkakuji minangka srengenge, mula bisa diarani Ginkakuji yaiku rembulan.

Ginkakuji dibangun dening Yoshimasa ASHIKAGA sing dadi shogun saka shogunate Muromachi ing taun 1482. Yoshimasa diarani nggawe bangunan iki kanthi referensi Kinakuji. Bangunan iki asline dadi vila. Adhedhasar villa iki, dheweke sesambungan karo akeh wiku lan bangsawan, lan nggawe budaya adhedhasar Zen sing diarani "budaya Higashiyama".

Dene Kinkakuji pancen spektakuler, Ginkakuji adhedhasar Zen lan pancen gampang banget.

Ing Kinkakuji, bangunan kasebut minangka protagonis. Beda, gedhung ora dadi pusat ing Ginkakuji.

Ing Ginkakuji, saliyane bangunan kasebut, kebon lan wit-witan ing saubengé ayu banget.

Ana taman wedhi putih ing Ginkakuji kaya sing ditampilake ing gambar ing ndhuwur. Ing jaman Yoshimasa wengi kasebut ireng ireng. Nanging, mula, taman sing dicorong dening cahyane, lan bangunan kasebut madhangi ing wayah wengi sing padhang.

Ing sacedhake bangunan kasebut ana alas sing wutah lumut tuwuh. Lumut iki uga ora kepenak nanging bisa narik para pengunjung kanthi kaendahan jero.

Bangunan saka Ginkakuji diarani "Paviliun Perak", nanging bangunan kasebut ora macet kanthi tali perak. Candhi iki wiwit diarani "paviliun perak" wiwit jaman shogunate Tokugawa. Amarga candhi iki asring dibedakake karo Kinkakuji (Emas Pavilion), mula bisa diarani kaya mangkene.

>> Foto: Kinkakuji vs Ginkakuji -Sapa sing paling disenengi?

Taman ijo, lumut diselehake ing saubengé candhi GInkakuji (Pavilion Perak) ing Kyoto i Jepang. Godhong godhong ijo, lumut lan banyu nggawe pemandangan sing apik lan apik banget = shutterstock

Taman ijo, lumut diselehake ing saubengé candhi GInkakuji (Pavilion Perak) ing Kyoto i Jepang. Godhong godhong ijo, lumut lan banyu nggawe pemandangan sing apik lan apik banget = shutterstock

Musim gugur sing apik ing Kuil Ginkakuji, Kyoto Jepang = shutterstock

Musim gugur sing apik ing Kuil Ginkakuji, Kyoto Jepang = shutterstock

 

Lumaku Falsafah (Tetsugaku no Michi)

Philosopher's Walk ing musim semi

Philosopher's Walk ing musim semi

Kyoto ing musim gugur godhong musim, dideleng saka Tetsugaku no Michi (Walk of Philosopher) esuk = shutterstock

Kyoto ing musim gugur godhong musim, dideleng saka Tetsugaku no Michi (Walk of Philosopher) esuk = shutterstock

Walk Philosopher (Tetsugaku no Michi) minangka dalan lumampah sing kondhang udakara udakara 2 kilometer sisih lor lan kidul ing sisih wétan kutha Kyoto. Diwiwiti ing sisih lor cedhak Ginkakuji lan terus cedhak Eikan-do, sing bakal diterangake mengko. Sampeyan bisa mlaku ing dalan iki udakara udakara 30-40 menit. Ing sisih Piwulang Philosopher ana dalan banyu ayu sing diarani "Lake Biwa Canal". Dalan banyu iki dibangun luwih saka 100 taun kepungkur kanggo nggambar banyu saka Danau Biwa ing sisih wetan Kyoto menyang kutha Kyoto. Ana akeh wit ing saindenging dalan banyu. Dadi ing musim semi, kembang ceri mekar, godhong wiwit musim semi nganti musim panas, lan ing musim gugur dheweke dadi abang lan kuning.

Amarga dalan iki sepi, kabeh sing mlaku ing kene bakal tenang. Disebutake yen Kitaro NISHIDA, filsuf sing dadi guru besar ing Universitas Kyoto ing separo abad kaping-20. Dheweke dadi filsuf terkenal ing Jepang. Banjur, para sakabate teka uga mlaku-mlaku kanthi dalan iki. Kanggo alasan iki, jalur iki mboko sithik wiwit diarani "Filsafat Walk".

Aku kerep mlaku ing jalur kasebut nalika aku menyang Kyoto. Sawise ngrasakake jagad Zen ing Kuil Ginkakuji, disaranake sampeyan ngliwati Philosopher Walk Walk kanthi tenang, mara menyang Kuil Eikan-do lan Nanzenji sing ana ing ngarep. Filsafat Walk duwe kafe sing nyenengake, saengga seneng bisa mandheg.

Yen sampeyan pengin ndeleng peta rinci babagan Philosopher's Walk, disaranake peta ing situs web resmi ing ngisor iki. Yen sampeyan ngeklik ing ngisor iki, kaca kanthi peta bakal ditampilake. Peta kasebut ana ing sisih ngisor kaca. Iki ditulis nganggo basa Jepang, nanging amarga nganggo basa Inggris, sampeyan bisa ngerti.

>> Kanggo informasi luwih lengkap babagan jalur filsafat, waca ing kene

 

Kuil Eikando Zenrinji

Kuil Eikando sing diarani godhong musim gugur sing paling apik ing Kyoto = AdobeStock

Kuil Eikando sing diarani godhong musim gugur sing paling apik ing Kyoto = AdobeStock

Taman zen tradisional ing musim semi. Kuil Eikan-do utawa Zenrin-ji kalebu sekte Jodo babagan agama Jepang Jepang. Eikando minangka landmark sing populer lan Temple Temple ing Kyoto, Jepang = shutterstock

Taman zen tradisional ing musim semi. Kuil Eikan-do utawa Zenrin-ji kalebu sekte Jodo babagan agama Jepang Jepang. Eikando minangka landmark sing populer lan Temple Temple ing Kyoto, Jepang = shutterstock

Yen sampeyan mlaku-mlaku saka Ginkakuji Temple liwat Philosopher Walk Walk sajrone udakara 30 menit, sampeyan bakal teka cedhak karo Kuil Eikando Zenrinji. Sampeyan bisa uga ing Nanzenji kanthi cara iki, nanging yen sampeyan bakal nyawang musim luruh utawa musim semi seger, aku menehi saran menyang Eikando.

Kira-kira 3000 maples ditanam ing Eikando. Saben taun, sajrone musim ijo ijo wiwit wulan April nganti Mei, peta-peta kasebut nggawe pemandangan sing apik lan apik. Salajengipun, nggawe musim luruh musim sing éndah banget wiwit akhir November nganti awal Desember.

Kacariyos yen Eikando minangka godhong musim gugur sing paling indah ing Kyoto wiwit jaman biyen. Aku pengin sampeyan seneng pemandangan uga.

Babagan Eikando, aku ngenalake artikel ing godhong musim gugur ing ngisor iki. Yen sampeyan ora mikir, maca uga artikel iki.

Jembatan kayu ing taman musim gugur, mangsa musim semi Jepang, Kyoto Japan = Shutterstock
7 Spot Godhong Daun Autumn paling apik ing Jepang! Eikando, Tofukuji, Kiyomizudera ...

Ing Jepang, sampeyan bisa nyenengake godhong musim gugur sing apik wiwit pungkasan September nganti awal Desember. Musim musim luruh musim paling apik beda-beda gumantung saka kabeh papan, mula, coba golek papan sing paling apik sajrone sampeyan mlaku ing Jepang. Ing kaca iki, aku bakal ngenalake godhong-godhongan godhong ...

Kuil Eikando Zenrin-ji, misuwur kanthi warna musim gugur sing éndah, Kyoto = AdobeStock 1
Foto: Kuil Eikando Zenrin-ji-Kuil kanthi warna musim gugur sing paling apik

Ing Kyoto, musim gugur musim gugur wiwit pungkasan wulan Nopémber nganti awal Desember. Yen sampeyan pindhah menyang Kyoto, aku nyaranake Eikando Zenrin-ji dhisik. Babagan 3000 maples ditanam ing kene. Candhi iki wis dipuji luwih saka 1000 taun amarga godhong musim gugur sing apik banget. Nanging, ing wektu puncak, sampeyan kudu ...

 

Kuil Nanzenji

Gerbang Sanmon ing Temple Nanzenji ing Kyoto, Jepang = shutterstock

Gerbang Sanmon ing Temple Nanzenji ing Kyoto, Jepang = shutterstock

Deleng saka Kapindho Cerita Gapura Sanmon Temple Nanzenji ing Kyoto, Jepang = shutterstock

Deleng saka Kapindho Cerita Gapura Sanmon Temple Nanzenji ing Kyoto, Jepang = shutterstock

Nanzenji minangka candhi gedhe sing makili candhi Zen ing Jepang. Ing Jepang, ana lima candhi Zen paling dhuwur ing Kyoto lan limang candhi Zen paling dhuwur ing Kamakura, nanging Nanzenji minangka posisi sing luwih dhuwur.

Nanzenji didegake ing taun 1291. Sawise iku, akeh bangunan dirusak dening geni kaping pirang-pirang, nanging wiwit abad kaping-17 klompok bangunan saiki wis ditingkatake ing dhukungan saka shogunate Tokugawa.

Wong sing ngunjungi Nanzenji luwih dhisik bakal ngerti manawa Nanzenji minangka kuil sing kuoso nalika nggoleki ing Sanmon (gapura utama). Sanmon iki dhuwuré 22 meter. Sanmon saiki dibangun maneh ing 1628. Sampeyan bisa menek lantai nomer loro (lantai pengamatan) gapura iki. Saka ing kono, sampeyan bisa ndeleng kabeh kutha Kyoto kaya sing katon ing gambar ing ndhuwur. Nanging, ati-ati amarga tangga lawas kayu minangka lereng cepet.

Werna musim luruh ngubengi bangunan Kuil Tenju-an utawa Tenjuan cedhak kuil Nanzenji, Kyoto, Jepang = shutterstock

Werna musim luruh ngubengi bangunan Kuil Tenju-an utawa Tenjuan cedhak kuil Nanzenji, Kyoto, Jepang = shutterstock

Water Suirokaku ing kuil Nanzenji, Kyoto, Jepang = shutterstock

Water Suirokaku ing kuil Nanzenji, Kyoto, Jepang = shutterstock

Papan ing Nanzenji udakara udakara 150,000 meter persegi. Saliyane ing aula tengah Hojo (bandha nasional), uga akeh sub-kuil lan liyane. Nanzenji bisa dikandhakake minangka komplek sing gedhe.

Ana sawetara kebon Zen ing Hall Pusat.

Ing sub candhi sing diarani Tenjuan, sampeyan bisa ndeleng wit-witan sing indah liwat bangunan tradisional Jepang, kaya sing katon ing foto ndhuwur. Ijo seger ing musim semi lan godhong musim gugur ing musim gugur kaya lukisan sing apik.

Ana bangunan bata abang sing diarani "Suirokaku" ing njero candhi Nanzenji, kaya sing katon ing gambar ing ndhuwur. Bangunan arched iki dibangun ing 1890. Dalan banyu sing diarani "Lake Biwa Canal" mlaku liwat bangunan iki. Dalan banyu iki dibangun luwih saka 100 taun kepungkur kanggo nggambar banyu saka Danau Biwa menyang kutha Kyoto. Ana akeh bantahan saka wong-wong sing seneng tradhisi babagan pambangunan bangunan iki, nanging saiki minangka salah sawijining obyek wisata sing populer ing Nanzenji.

Nanzenji minangka 10 menit mlaku saka Keage Station ing jalur Tozai.

Kuil Nanzenji ing Kyoto = Shutterstock 1
Foto: Kuil Nanzenji ing Kyoto

Nanzenji minangka candhi sing gedhe banget. Ana akeh sub candhi ing njero. Sampeyan bisa nyenengake macem-macem bangunan lan kebon tradisional unik. Kursus sing disaranake ing Kyoto yaiku mlaku-mlaku ing Tetsugaku-no-michi (Walk of Philosopher) saka Ginkakuji, sing dumunung ing sisih lor-wétan Kyoto, lan njupuk wisata ing Nanzenji lan ing cedhak ...

 

Kuil Yasaka Jinja

Kuil Yasaka Jinja Kyoto, Jepang = shutterstock

Kuil Yasaka Jinja Kyoto, Jepang = shutterstock

Taman Maruyama minangka taman umum ing jejere Kuil Yasaka ing Distrik Higashiyama Kyoto, Jepang = shutterstock

Taman Maruyama minangka taman umum ing jejere Kuil Yasaka ing Distrik Higashiyama Kyoto, Jepang = shutterstock

Kuil Yasaka Jinja minangka kuil tradisional sing paling dikenal karo wong ing Kyoto. Kuil iki mapan ing sisih wetan kutha Kyoto, cedhak karo Shijo Kawaramachi sing minangka pusat kutha paling sibuk ing Kyoto. Sawise udakara udakara udakara udakara 8 menit saka Shijo Kawaramachi, sampeyan bakal tekan ing lawang Syrik Yasaka Jinja sing katon ing foto ndhuwur.

Aku rumangsa yen Shrine Yasaka Jinja minangka kuil sing santai banget. Contone, Kinkakuji lan Ginkakuji minangka candhi wong kuat. Ing kontras, Yasaka Shrine wis dadi papan sing asring dikunjungi wong biasa. Aku seneng karo perasaan kasual iki ing Biara Yasaka jinja.

Ing mburi Jinja jinja Yasaka ana Taman Maruyama, sing kondhang dadi papan wisata ing sakura. Dadi ngeselake wong akeh ing akhir minggu. Pariwisata sing nyewa kimonos ing cedhak Gion entuk motret ing Taman Yasaka lan Maruyama Park.

Yasaka Jinja Shrine dikandhakake dibangun ing taun 656. Saben taun wiwit abad kaping 9, "Gion Matsuri Festival" dianakake minangka Festival Yasaka Jinja Shrine saben taun. Festival iki minangka festival paling gedhe ing Kyoto.

>> Waca artikel iki kanggo rincian festival Gion Matsuri
>> Mangga deleng artikel iki babagan kembang ceri ing Taman Maruyama

>> Situs resmi Kuil Yasaka Jinja ana ing kene

 

Gion

Pandeleng mburi telung geisha sing arep ditunjuk ing senja ing Kyoto, Jepang = shutterstock

Pandeleng mburi telung geisha sing arep ditunjuk ing senja ing Kyoto, Jepang = shutterstock

Wanita enom nganggo Kimono Jepang tradisional mlaku ing dalan Gion, kutha Kyoto lawas ing Jepang = shutterstock

Wanita enom nganggo Kimono Jepang tradisional mlaku ing dalan Gion, kutha Kyoto lawas ing Jepang = shutterstock

Gion minangka distrik nyebar ing sisih kulon Kali Yasaka. Yasaka Shrine nate diarani "Gion-sha (Kuil Gion)". Kanggo alasan iki, wilayah kasebut diarani sacara kolektif "Gion".

Kabupaten iki minangka wilayah sing paling mungkin bakal dipesthekake karo geisha ing Jepang. Malah ing Gion saiki, ana akeh restoran Jepang sing geishas nindakake tarian lan hiburan para pelanggan. Ana uga omah sing geisha prakteke nari lan nembang. Akeh sing kalebu bangunan kayu tradisional sing diarani "Kyo-Machiya". Yen sampeyan mlaku ing Gion, sampeyan bakal bisa ngalami suasana Jepang lawas.

Ing Kyoto, Geisha umume diarani "Geiko". Wong wadon ing sawijining remaja sing dilatih dadi geisha diarani "Maiko". Geiko lan Maiko ing Gion lagi mlaku-mlaku ing kimonos biasa nalika awan. Ing wayah sore, padha nganggo sandhangan nganggo dandanan putih, tumuju restoran Jepang lan sapanunggalane. Yen sampeyan pengin ndeleng Geiko lan Maiko ing Gion, sampeyan kudu sore.

Gion nyebar ing loro-lorone dalan utama (Shijyo dori) sing terus saka Kuda Yasaka nganti Shijyo Kawaramachi. Akeh bangunan kayu tradisional Jepang tetep ing wilayah kidul dalan utama. Ing sisih kidul ana dalan apik sing diarani Hanamikozi lan akeh para turis. Ing dalan kasebut, kaya ing gambar nomer loro ing ndhuwur, uga ana akeh wanita sing wisatawan manca mlaku karo kimono sewa.

Kyoto, Jepang ing Kecamatan Gion Shirakawa ing musim semi = shutterstock

Kyoto, Jepang ing Kecamatan Gion Shirakawa ing musim semi = shutterstock

Gadis Maiko (utawa lady Geiko) ing parade hanagasa ing Gion Matsuri (Festival) sing dianakake tanggal 24 Juli 2014 ing Kyoto, Jepang = shutterstock

Gadis Maiko (utawa lady Geiko) ing parade hanagasa ing Gion Matsuri (Festival) sing dianakake tanggal 24 Juli 2014 ing Kyoto, Jepang = shutterstock

Uga ing sisih lor dalan utama ana dalan apik sing diarani Gion Shirakawa, kaya sing katon ing gambar pisanan ing ndhuwur. Tlatah sekitar dalan kobblestone iki apik banget ing musim semi nalika mekar kembang ceri.

Sawetara wong salah paham yen "Geisha minangka pelacur". Pancen beda. Aku wis diwawancarai sadurunge. Dheweke profesional nglipur tamu kanthi nari, nembang lan sapiturute.

Saben taun ing wulan Juli, Festival Gion Mtsuri bakal dianakake ing sekitar Yasaka Shrine. Gion Mtsuri Festival minangka festival sing paling misuwur ing Kyoto. Festival iki dianakake udakara udakara setaun. Ing wektu iki, wilayah Gion lincah. Kaya sing katon ing foto ing ndhuwur, Gion's Geiko lan Maiko uga tampil ing festival kasebut nganggo kimonos sing apik.

>> Kanggo rincian babagan Festival Gion Matsuri, klik ing kene

>> Foto: Kyoto Tradisional ing Musim Panas

>> Foto: Geisha (Maiko & Geigi) ing Gion, Kyoto

 

Kali Kamogawa

Omah lawas lan restoran ing kali Kamo utawa kali kamogawa nalika awan, Gion, Kyoto, Jepang = shutterstock

Omah lawas lan restoran ing kali Kamo utawa kali kamogawa nalika awan, Gion, Kyoto, Jepang = shutterstock

Bangunan ing sisih tengen diarani "Yuka", kursi restoran lokal ing lokasi sing bisa ndeleng kali Kamogawa ing njaba, Kyoto, Jepang = AdobeStock

Bangunan ing sisih tengen diarani "Yuka", kursi restoran lokal ing lokasi sing bisa ndeleng kali Kamogawa ing njaba, Kyoto, Jepang = AdobeStock

Kali Kamogawa minangka kali sing apik sing mili saka sisih lor nganti kidul ing kutha Kyoto. Kali iki ora jembar banget, nanging bebarengan karo kali Katsuragawa sing mili ing sisih kulon, saya kenal karo warga Kyoto.

Ana rong titik sing arep disaranake minangka sudut pandang kali Kamogawa. Kaping pisanan, yaiku sisih kali saka kuil Kamigamo Jinja menyang kuil Shimogamo Jinja. Ing wilayah kasebut, sampeyan bisa nikmati sifat sing apik ing Kyoto.

Lan nomer loro, yaiku sisih kali ing sekitar Shijo Kawaramachi. Ana akeh restoran ing wilayah kasebut. Saka Mei nganti September saben taun, restoran-restoran kasebut bakal nyiyapake papan kayu gedhe ing kali Kamogawa, kaya sing katon ing foto ndhuwur. Ing tlatah kali iki, kali Kamogawa duwe anak saliyane aliran utama. Restoran kudu nyiyapake teras ing tributari iki. Teras iki diarani "Yuka". Teras iki ana ing kali dadi apik lan sampeyan bisa ndeleng pemandangan sing hebat.

Musim panas ing Kyoto panas banget. Dadi wiwit jaman kuna masarakat ing Kyoto nggawe macem-macem kepinteran sajrone urip. "Yuka" iki uga minangka salah sawijining kapinteran sing nyenengake nalika musim panas. Yen sampeyan lelungan ing Kyoto ing musim panas, coba coba mangan "Yuka" kanthi kabeh.

>> Foto: Kali Kamogawa ing Kyoto

 

Kabupaten Pontocho

Kabupaten Pontocho ing Kyoto. Pontocho misuwur kanthi pengawetan bentuk arsitektur lan hiburan tradisional = AdobeStock

Kabupaten Pontocho ing Kyoto. Pontocho misuwur kanthi pengawetan bentuk arsitektur lan hiburan tradisional = AdobeStock

Pontocho minangka kabupaten cilik ing sadawane kali Kamogawa ing wilayah kutha Shijo Kawaramachi. Bangunan kayu tradisional loro-lantai diantrekake ing loro-lorone dalan sing koblok udakara 500 meter sisih lor lan kidul. Ing kene ana fasilitas ing ngendi para geisyah gladhen nari lan nembang, lan restoran Jepang ing ngendi para geisha nyenengake pelanggan. Bubar iki, restoran lan pub sing apik kanggo turis saya tambah lan sregep banget.

Pontocho banget sempit, nanging jalur iki nduweni suasana tradisional ing Kyoto. Aku nyaranake lumampah ing kene.

Ing restoran ing sadawaning kali Kamogawa ing Ponto-cho, sampeyan bisa seneng mangan lan nedha awan ing teras sing diarani "Yuka" sing dakkenal ing ndhuwur wiwit Mei nganti September. Pengalaman iki mung bisa ditindakake ing Kyoto. Coba coba iku.

 

Pasar Nishiki

Wong-wong lan turis teka menyang Pasar Nishiki sing misuwur ing Kyoto, Jepang = shutterstock

Wong-wong lan turis teka menyang Pasar Nishiki sing misuwur ing Kyoto, Jepang = shutterstock

Ing pasar Nishiki, permen tradisional ing Kyoto uga didol

Ing pasar Nishiki, permen tradisional ing Kyoto uga didol

Pasar Nishiki minangka distrik blanja sing dawane udakara 400 meter podo karo sisih lor sisih Shijyo-dori, dalan utama ing Kyoto. Ukuran dalan gedhe saka dalan blanja iki mung 3-5 meter. Udakara 130 toko padha kumpul ing kene. Ana gendheng ing wilayah blanja iki supaya sampeyan ora kudu khuatir udan udan.

Ing pasar iki, panganan saka macem-macem genres ing Kyoto didol. Yaiku papan sing ora ana warga Kyoto sing teka, nanging saiki wis dadi wisata sing dadi akeh turis.

Pasar Nishiki bisa diarani minangka taman tema kanthi tema panganan Kyoto. Yen sampeyan mlaku ing wilayah blanja iki, bisa ndeleng sayuran ing Kyoto, woh-wohan, iwak seger, permen tradisional, panganan jalanan, lan liya-liyane. Yen sampeyan arep mangan utawa ngombe, bisa gampang tuku lan mangan lan ngombe ing papan kasebut. Kabeh kerjane apik lan grapyak.

Pasar Nishiki duwe riwayat udakara 1300 taun. Ing wilayah kasebut, banyu adhem terus, dadi wong-wong sing padha golek iwak kanggo ngombe iwak seger. Tlatah blanja lair ing wiwitan abad kaping 17, lan wis misuwur kanthi diarani "Nishiki" dening warga Kyoto.

Yen aku nyebutake salah sawijining kekurangan ing pasar blanja iki, pasar Nishiki wis populer banget lan ana akeh turis. Pancen seneng banget nalika akhir minggu lan preian. Dadi aku nyaranake sampeyan ngunjungi esuk lan dina sing gratis.

 

Candi Kodaiji

Langkah-langkah watu Daidokoro-zaka sing nyambung dalan Neneno michi lan candhi Kodaiji, Kyoto = shutterstock

Langkah-langkah watu Daidokoro-zaka sing nyambung dalan Neneno michi lan candhi Kodaiji, Kyoto = shutterstock

Candi Kodaiji minangka candhi luar biasa ing Kyoto Higashiyama District Japan = shutterstock

Candi Kodaiji minangka candhi luar biasa ing Kyoto Higashiyama District Japan = shutterstock

Kaizando Hall minangka monumen utama ing Kuil Kodaiji. wektu sing paling indah yaiku maple musim gugur ninggalake katrangan sajrone November, Kyoto, Jepang = shutterstock

Kaizando Hall minangka monumen utama ing Kuil Kodaiji. wektu sing paling indah yaiku maple musim gugur ninggalake katrangan sajrone November, Kyoto, Jepang = shutterstock

Candi Kodaiji ing Kyoto = Shutterstock 1
Foto: Kuil Kodaiji ing Kyoto

Kodaiji yaiku candhi gedhe sing cedhak karo Kiyomizudera ing Kyoto. Ora kondhang dibandhingake karo Kiyomizudera, Kinkakuji dll .Nanging, sing bener-bener ngunjungi candhi iki kaget amarga ana akeh perkara sing bisa dideleng ing Kodaiji. Aku uga mikir. Kanggo informasi luwih lengkap babagan Candhiji Temple, waca ing ngisor iki ...

Kodaiji minangka candhi gedhe sing dumunung ing sisih kidul Kali Yasaka. Ana Kiyomizudera sing misuwur ing sisih kidul, mula uga akeh turis sing ngunjungi Kodaiji lan Kiyomizudera.

Sacara resmi diarani Candi Kodaiji-jushozenji. Kuil iki diadegaké ing taun 1606. Ing pengetan saka Hideyoshi TOYOTOMI (1536-1598), sawijining pahlawan sing ngrampungake reuni Jepang ing separo kaping pindho ing abad kaping 16, garwane Nene (Kita-no-Mandokoro) yasa.

Kodaiji ora kondhang dibandhingake karo Kiyomizudera, Kinkakuji lsp. Nanging, sing bener-bener ngunjungi candhi iki kaget amarga ana akeh perkara sing bisa dideleng ing candhi iki.

Ditulis manawa ana bangunan kayu sing dipindhah saka Kastil Fushimi sing apik banget, ing papan dununge Hideyoshi. Sayange, akeh wong sing ngobong geni sawetara. Nanging, aula utama sing diarani "Hojo" sing dibangun maneh apik banget, kebone Zen uga apik banget, lan ana wit ceri sing apik banget. Kajaba iku, bangunan kayu lawas kayata Kaizando lan Otamaya sumebar. Alas pring uga wis mari. Amarga Kodaiji dununge ana ing tengah-tengah gunung, mula sampeyan bisa nonton njero Kyoto.

Ing Kodaiji, pagelaran cahya asring ditindakake ing wayah wengi. Dheweke diarani duwe tema ajaran agama Buddha.

Salajengipun, Kodaiji misuwur kanthi godhong musim gugur sing apik. Malah ing wektu kasebut, lampu kasebut ditindakake ing wayah wengi. Godhonge abang sing cerah sing dibayangke ning blumbang sanyatane apik banget.

Ing sisih lawang Candi Kodaiji, munggah undhak-undhakan watu kanthi jeneng "Daidokoro-zaka" saka dalan ayu sing diarani "Nene no Michi".

>> Kanggo rincian Kodaiji, waca situs web resmi

 

Candi Tofukuji

Wong akeh ngumpul ing Kuil Tofukuji kanggo ngrameke festival cuti maple musim gugur ing Kyoto, Jepang = shutterstock

Wong akeh ngumpul ing Kuil Tofukuji kanggo ngrameke festival cuti maple musim gugur ing Kyoto, Jepang = shutterstock

Tofukuji Temple dikenal minangka tandha godhong ing musim gugur. Udakara setengah turis ing candhi iki konsentrasi ing wulan November nalika godhong musim gugur apik banget.

Ing Tofukuji, mula ana akeh wit cherry. Nanging, kembang ceri sing nggantheng diadili kanggo ngalangi latihan biksu lan dikethok. Nanging, ing candhi iki, maple lan liya-liyane ditanam, saengga ndandani godhong musim gugur digosok.

Tofukuji sing dumunung ing kidul wetan kutha Kyoto yaiku candhi kepala sekolah Tofukuji saka sekte Rinzai Buddha Zen. Sampeyan iki dibangun ing 1236.

Tofukuji dikenal minangka landmark godhong musim gugur. Udakara setengah turis ing candhi iki konsentrasi ing wulan November nalika godhong musim gugur apik banget.

Ing Tofukuji, mula ana akeh wit cherry. Nanging, kembang ceri sing nggantheng diadili kanggo ngalangi latihan biksu lan dikethok. Nanging, ing candhi iki, maple lan liya-liyane ditanam, saengga ndandani godhong musim gugur digosok.

Ing Tofukuji ana jembatan kayu sing apik diarani Tsutenkyo, Engetsukyo. Saka jembatan kasebut sampeyan bisa ndeleng wit ing taman candhi iki. Wiwit pungkasan Nopember nganti awal Desember saben taun, sampeyan bisa nyenengake godhong musim gugur sing apik.

Kanggo Tofukuji wis 10 menit saka stasiun Tofukuji ing JR Nara Line lan Keihin-hon Line. Rame banget sajrone godhong musim gugur, mula aku nyaranake esuk.

Werna musim luruh ing Kuil Tofukuji, Kyoto = Shutterstock 1
Foto: Werna musim luruh ing Kuil Tofukuji, Kyoto

Yen sampeyan pengin ngalami jagading musim luruh ing Kyoto, Kuil Tofukuji disaranake. 2000 maples ditanam ing situs Kuil Tofukuji. Ing pungkasan Nopember, sampeyan bisa nyenengake jagad godhong abang sing padhang. Mangga deleng artikel ing ngisor iki kanggo rincian. Isi DaftarPotosi musim gugur ...

 

Candi Toji

Pagoda Toji lima arupa salah sawijining landmark Kyoto = AdobeStock

Pagoda Toji lima arupa salah sawijining landmark Kyoto = AdobeStock

Kuil Toji minangka candhi gedhe sing dawane 15 menit saka Hachijoguchi (Exit Kidul) ing Stasion JR Kyoto. Iki minangka menit 10 menit saka stasiun Toji ing sepur Kintetsu.

Toji dibangun minangka candhi kanggo nglindhungi sisih wétan Kyoto ing pungkasan abad kaping 8 nalika Kyoto dadi ibukutha Jepang. Toji tegese "Temple of East" ing basa Jepang. Ing wektu kasebut, Toji dibangun ing sisih wétan gapura utama Kyoto (Rashomon), lan ing wektu sing padha Saiji (candhi kulon) dibangun ing sisih kulon. Nanging, Saiji saiki ora ana.

Toji nduwe pagoda lima (harta nasional) kanthi dhuwur 54.8 meter. Iki sing paling dhuwur ing Jepang minangka menara kayu. Pagoda gangsal iki minangka simbol Kyoto amarga bisa dideleng saka JR's Shinkansen.

Sayange iki pagoda lima stori wis dirusak dening geni kaping pirang-pirang. Menara saiki minangka generasi kaping lima dibangun ing 1644.

 

Kuil Byodoin

Kuil Byodoin kanthi maple abang ing musim gugur warna-warni, salah sawijining warisan donya lan papan wisata paling populer ing Jepang = shutterstock

Kuil Byodoin kanthi maple abang ing musim gugur warna-warni, salah sawijining warisan donya lan papan wisata paling populer ing Jepang = shutterstock

Kuil Byodoin minangka candhi sing apik ing kutha Uji, Prefektur Kyoto, ing sisih kidul Kutha Kyoto. Candhi iki dibangun ing taun 1052 dening Yorimichi FUJIWARA sing dadi panguwasa paling dhuwur. Kulawarga Fujiwara duwe kekuwatan nalika semana. Kuil Byodoin minangka simbol kamulyan kulawarga Fujiwara.

Sing paling misuwur ing Byodoin yaiku "Dewan Hall (Hoodo)" sing dibangun ing 1053, kaya sing katon ing gambar ndhuwur. Balai Phoenix ditarik ing duwit receh 10 yen Jepang.

Balai Phoenix nduweni wujud sing apik kaya yen Phoenix nyebar swiwine. Ing saubengé Byodoin wis kakehan geni, nanging mung Hall Phoenix ajaib kanthi lolos saka bencana. Gedhung Phoenix nggambarake tokoh sing apik banget ing blumbang amarga udakara 1000 taun kepungkur.

>> Kanggo informasi luwih lengkap babagan Byodoin, waca situs web resmi

 

Candi Daitokuji

Gapura utama Daitokuji, kutha Kyoto, Jepang = shutterstock

Gapura utama Daitokuji, kutha Kyoto, Jepang = shutterstock

Kuil Kotoin (Koto-in) saka Daitokuji Temple (Daitoki-ji) ing Kyoto, Jepang = shutterstock

Kuil Kotoin Kuil Daitokuji ing Kyoto, Jepang = shutterstock

Daitokuji minangka candhi Zen sing akeh sektine Rinzai ing sisih lor kutha Kyoto. Sampeyan iki dibangun ing 1325.

Ana luwih saka 20 bangunan kayu ing Daitokuji kalebu sub candhi. Amarga ana sawetara sub-candhi sing dibukak kabeh wektu, sampeyan mung bisa mlaku. Presintase Daitokuji banget tenang supaya sampeyan bisa mlaku-mlaku kanthi tentrem. Ing musim gugur, luwih akeh properti budaya lan kebon bakal digawe umum ing akeh candhi.

Kuil sub paling populer yaiku Kotoin sing dibukak kabeh wektu. Kira-kira 50 meter saka lawang ngisor candhi iki dibungkus wit-witan lan swasana apik banget. Ing Kotoin, coba tampilan Zen Garden sing gampang, ing ngendi maple lan lumut asri.

>> Foto: Kuil Daitokuji -Jagad Zen ing harmoni karo Alam

>> Kanggo rincian Daitokuji, waca situs iki

 

Kuil Ryoanji

Tangga sing apik menyang Candi Ryoanji ing Autumn, Kyoto, Jepang = shutterstock

Tangga sing apik menyang Candi Ryoanji ing Autumn, Kyoto, Jepang = shutterstock

zen watu taman ing Ryoanji (Ryoan-ji) Kuil. Kuil zen Buddha sekolah Rinzai, Kyoto, Jepang = AdobeStock

zen watu taman ing Ryoanji (Ryoan-ji) Kuil. Kuil zen Buddha sekolah Rinzai, Kyoto, Jepang = AdobeStock

Turis Jepang seneng tenang ing Kuil Ryoanji ing Kyoto, Jepang. Kuil Zen Buddha iki misuwur amarga kebon rock = shutterstock_1131112448

Turis Jepang seneng tenang ing Kuil Ryoanji ing Kyoto, Jepang. Kuil Zen Buddha iki misuwur amarga kebon rock = shutterstock

Kuil Ryoanji minangka kuil Zen sing dumunung ing sisih lor-kulon Kutha Kyoto. Jarak kira-kira 1 kilometer ing sisih kulon candhi Kinkakuji. Candi iki misuwur banget ing kebon Zen (Taman Rock).

Aku rumangsa yen taman ing Candi Ryoanji minangka nomer siji ing kebon Zen ing Jepang. Pengaruh lungguh ing ngarep taman Zen iki ora bisa dikandhakake kanthi akeh babagan foto-foto kasebut. Ing ngarep Taman Zen Ryoanji, sampeyan mesthi rumangsa manawa macem-macem pikirane ilang saka ing pikiran.

Nalika Ratu Elizabeth ing Inggris nggawe kunjungan resmi menyang Jepang ing taun 1975, dheweke ngarep-arep ngunjungi Ryoanji lan ngrogol kebon Zen iki. Mangga aja kanthi tenang ngadhepi kebon iki kanthi kabeh.

Taman Zen nyebar wedhi putih ing jarak 25 meter lan ambane 10 meter lan ana 15 watu gedhe lan cilik 5, 2, 3, 2 lan 3 saka sisih wétan. Ora ana sing migunani.

Ryoanji jembar lan ana kebon ayu sing ana kolam gedhe ing sisih kidul.

>> Kanggo rincian Ryoanji, waca situs web resmi

 

Istana Kaisar Kyoto (Kyoto Gosho)

Jalanan ing taman istana empayar Kyoto gosho = shutterstock

Jalanan ing taman istana empayar Kyoto gosho = shutterstock

Istana Kaisar Kyoto, Kyoto, Jepang = Simpenan Adobe

Istana Kaisar Kyoto, Kyoto, Jepang = Simpenan Adobe

Gerbang Jomei-mon, Dantei lan Shishinden, Istana Kaisar Kyoto, Jepang = shutterstock

Gerbang Jomei-mon, Dantei lan Shishinden, Istana Kaisar Kyoto, Jepang = shutterstock

Kraton Imperial Kyoto uga duwe kebon Jepang kanthi blumbang gedhe, kutha Kyoto, Jepang = shutterstock

Kraton Imperial Kyoto uga duwe kebon Jepang kanthi blumbang gedhe, kutha Kyoto, Jepang = shutterstock

Kraton Kakaisaran Kyoto (Kyoto Gosho) minangka papan ing papan dununge maharaja jaman biyen urip lan makarya, wiwit abad kaping 14 nganti 1869. Iki ana ing sisih lor pusat kutha Kyoto. Kraton iki bubar kasedhiya gratis ing saindenging taun (kajaba Senin dll). Yen lunga menyang kraton iki, sampeyan bisa rumangsa budaya pengadilan ing Jepang kanthi rapet.

Stasiun paling cedhak saka Istana Kyoto Imperial yaiku Stasion Subway Imadegawa ing garis Karasuma. Sawise mlaku udakara 5 menit saka stasiun iki, sampeyan bakal teka ing wilayah sing jembar (foto kapisan ing ndhuwur) dikubengi tembok sing apik banget. Iki minangka taman sing ngubengi Kraton Imperial Kyoto. Akeh omah gedhong bangsane wis ana ing kene sadurunge. Sawise mlaku udakara 5 menit ing taman iki, sampeyan bakal tekan "Gerbang Seishomon" ing Istana Kyoto Imperial. Ayo menyang Istana sawise njupuk mriksa bagasi ing kene.

Situs Kraton Imperial Kyoto udakara 250 meter sisih wétan-kulon lan udakara 450 meter sisih lor lan kidul. Papat sisih diubengi tembok sing apik banget, lan ana enem gapura, kalebu Gapura Seishomon.

Sawise ngliwati Gapura Seishomon, sampeyan bisa ndeleng sekitar pekarangan elegan ing Jepang. Sayange bangunan kayu Kyoto Imperial Palace wis kakehan mati lan ngobong nganti entek. Akeh bangunan sing saiki bisa ditemokake ing jaman shogunate Tokugawa, nanging kabeh bangunan kasebut paling apik ing Jepang.

Ing foto kaping 3 ing ndhuwur, bangunan gedhe sing katon ing sisih mburi gapura abang yaiku aula utama "Shishinden". Mangkene upacara sing paling penting ditindakake. Ing sisih lor-kulon Shishinden, ana "Seiryoden" ing ngendi Kaisar nindakake kantor. Kejabi iki, sampeyan bisa ndeleng sawetara bangunan kayu gedhe lan kebon Jepang.

Kyoto dadi ibukutha Jepang wiwit taun 794 nganti 1869. Ing kutha Kyoto, dhawuh dalan-dalan dipasang ing sisih lor-kidul lan wétan-kulon, gapura utama dibangun ing sisih kidul kutha, Istana Kaisar Kyoto yaiku dibangun sethitik sisih lor kutha. Sejatine papan ing Istana wis diganti kaping pirang-pirang. Ing abad kaping 14, Kraton Imperial Kyoto mapan ing panggonane saiki.

Istana Kyoto Imperial banget expansive kalebu taman sekitar, mula kudu ati-ati supaya ora ilang ing dalan. Yen sampeyan nggawe kesalahan ing arah, sampeyan kudu mlaku nganti suwe. Utamane nalika musim panas, iku sithik banget. Kanggo rincian Kraton Imperial Kyoto, bukak situs web resmi.

>> Foto: Istana Kaisar Kyoto (Kyoto Gosho)

 

Kucing Nijo

Istana Nijo = ing Kyoto, Jepang = shutterstock

Istana Nijo = ing Kyoto, Jepang = shutterstock

Istana Nijo minangka siji-sijine istana ing kutha Kyoto. Nalika akeh papan wisata ing kutha Kyoto minangka kuil lan kuil, Istana Nijo minangka atraksi wisata asli. Yen sampeyan nambahake Istana Nijo menyang jadwal ing Kyoto, sampeyan bisa nikmati macem-macem perjalanan.

Bèntèng Nijo dibangun minangka dhasar ing Kyoto dening shogunate Tokugawa ing abad ka-17. Para eksekutif shogunate Tokugawa nemoni para priyayi lan pengeran ing kraton iki. Dadi ing kraton Nijo, bangunan kayu sing apik dibangun kanggo nampilake wewenang saka shogunate Tokugawa, lan lukisan mewah uga dipasang ing bangunan kasebut.

Nalika shogunate Tokugawa dirusak ing abad kaping-19, ing kastil kasebut dadi Tokugawa Shogun Yoshinobu TOKUGAWA nglumpukake raja lan mbukak rapat bersejarah. Yen lunga menyang benteng iki, sampeyan bakal bisa nyenengake kalebu riwayat Jepang kaya ngono.

>> Kanggo katrangan babagan Istana Nijo, klik ing kene

 

Katsura Rikyu

Katsura Rikyu ing Kyoto

Katsura Rikyu ing Kyoto

Katsura Rikyu minangka kebon Jepang sing apik sing makili Jepang. Iki dibangun minangka villa dening kulawarga Royal ing abad kaping 17. Ing wektu iki, kebon sing nggumunake dibangun.

Sadurunge ing Kyoto, mula kulawargane lan aristokrat ngasilake kebon Jepang. Akeh sing ora ana maneh. Ing kahanan kasebut, Katsura Rikyu njaga taman tradisional meh rampung lan arang banget.

Saiki Katsura Rikyu dikelola dening Badan Rumah Tangga Imperial lan sampeyan kudu Book luwih dhisik supaya bisa mlebu. Sanajan butuh wektu lan gaweyan kanggo leladen luwih awal, aku mikir manawa Katsura Rikyu isih dadi turis wisata sing kudu dibukak.

>> Kanggo rincian babagan Katsura rikyu, monggo klik ing kene

 

Arashiyama

Arashiyama minangka salah sawijining tujuan tur sing paling populer ing Kyoto. Dununge ana ing sisih lor-kulon kutha Kyoto.

Kanggo akurat, Arashiyama minangka jeneng gunung (ketinggian 381.5 meter) sing katon ing gambar ing ngisor iki. Gunung iki duwe kembang Cherry sing apik ing musim semi. Sawise iku, ijo seger sumunar. Godhong musim gugur apik banget nalika musim gugur. Biyen, tresna karo gunung iki, para bangsawan gawe villa ing wilayah kasebut. Dadi, wilayah iki dadi misuwur, lan saiki wilayah kasebut diarani "Arashiyama".

Ana kali ayu sing diarani Katsuragawa lan ana akeh papan wisata sing apik ing saindenging kali.

Arashiyama cenderung nyebabake kemacetan lalu lintas. Dadi aku nyaranake sampeyan lunga ing stasiun Arashiyama kanthi nggunakake Railway Hankyu utawa Railway Keihoku.

Ana uga stasiun Saga-Arashiyama ing JR Sanin Main Line, udakara udakara 15 menit saka pusat Arashiyama. Yen sampeyan kepengin nyawang saka stasiun Kyoto, bakal luwih gampang kanggo ngliwati sepur JR.

Katrangan "Hanatouro" sing apik banget ing Arashiyama, Kyoto = Shutterstock 1
Foto: katerangan sing hebat "Hanatouro" ing Arashiyama, Kyoto

Yen sampeyan tindak ing Kyoto ing Desember, aku nyaranake ing Arashiyama ing wayah wengi. Sampeyan bisa seneng katrangan hebat "Hanatouro" saka Arashiyama ing tengah wengi Desember. Ing Stasiun Keifuku Arashiyama, sampeyan uga bisa ngalami katerangan sing diarani "Hutan Kimono". Rame banget ing akhir minggu, dadi sampeyan kudu lunga ...

Jambatan Togetsukyo

Togetsukyo minangka jembatan 155 meter ing Kali Katsura sing mili kanthi santai ing Saga Arashiyama ing Autumn, Kyoto, japan = shutterstock

Togetsukyo minangka jembatan 155 meter ing Kali Katsura sing mili kanthi santai ing Saga Arashiyama ing Autumn, Kyoto, japan = shutterstock

Jembatan Togetsukyo minangka jembatan sing apik ing Katsuragawa. Pemandangan Jambatan Togetsukyo karo latar Arashiyama Mountain asring dikirim ing buku pandhuan golek lan sapanunggalane. Malah mung ndelok pemandangan iki kanthi tenang ing pinggir kali bakal nambani pikiran sampeyan.

Jembatan iki wis dibasuh pirang-pirang kali ing banjir lan dibangun maneh. Jembatan Togetsukyo saiki dibangun ing taun 1934. Sanajan ora kondhang, jembatan Togetsukyo saiki digawe saka beton bertetulang, dudu kayu. Supaya ora nglarani sesawangan, mung ril sing dibangun nganggo kayu sing apik banget.

Toko lan toko Cenderung diantrekake jembatan iki. Ayo ngunjungi macem-macem papan wisata ing wilayah Arashiyama saka kene.

Kali Hozugawa

Boat Wisata ing Autumn ing Kali Hozugawa, Arashiyama, Kyoto, Jepang = shutterstock_722746222

Boat Wisata ing Autumn ing Kali Hozugawa, Arashiyama, Kyoto, Jepang = shutterstock

Sisih hulu saka Arashiyama ing Katsuragawa diarani Kali Hozugawa. Sadurunge, balen diangkut saka gunung hulu menyang kutha Kyoto kanthi nggunakake Kali Hozugawa. Dina iki, kapal mlaku kanggo turis kaya sing katon ing gambar ing ndhuwur.

Kapal iki mudhun bagean babagan 16 km saka platform cedhak stasiun JR Kameoka ing hulu Arashiyama. Perjalanan njupuk kira-kira 90 menit. Sampeyan bisa nyenengake alam ing sekitar kali lan aliran kali Jepang.

>> Kanggo rincian, waca situs web resmi

Kanggo stasiun JR Kameoka, sampeyan kudu nggunakake garis utama JR San-in. Wektu perjalanan saka Stasiun Kyoto udakara 30 menit kanthi mandeg sepur lokal.

Sepur papan wisata sing diarani Sepur Romantik Sagano (Torokko Ressha) dilakokno lan pancen kondhang. Minangka apike kanggo stasiun Kameoka kanthi nggunakake sepur wisata.

>> Kanggo rincian, waca situs web resmi

Wit bambu

Wanita enom nganggo Kimono Jepang lan Rickshaw tradisional kanggo plancongan ing alas Bambu Arashiyama, Arashiyama minangka distrik ing pinggir kulon Kyoto, Jepang = shutterstock

Wanita enom nganggo Kimono Jepang lan Rickshaw tradisional kanggo plancongan ing alas Bambu Arashiyama, Arashiyama minangka distrik ing pinggir kulon Kyoto, Jepang = shutterstock

Kira-kira ewu wit pring sing nyebar ing distrik Sagano sing ana ing sisih lor Jambatan Togetsukyo. Ana dalan ing alas pring iki, lan dalan iki misuwur banget ing antarane turis. Hutan pring dumunung kira-kira 5 menit saka sikil saka stasiun Arashiyama saka Keihoku Electric Railway.

Ing alas pring iki, sampeyan bisa njupuk gambar sing apik banget. Akeh wong njupuk kimonos sewa lan gambar. Sawetara wong numpak becak turis lan njupuk video ing kene. Nanging, amarga alas pring iki dadi rame, aku menehi saran supaya esuk yen pengin njupuk gambar sing apik banget.

Kuil Tenryuji

Taman Sogen Pond ing Kuil Tenryuji.Tenryuji Temple sing mapan ing distrik Arashiyama Kyoto.Tenryuji Temple yaiku candhi Zen = shutterstock

Taman Sogen Pond ing Kuil Tenryuji.Tenryuji Temple sing mapan ing distrik Arashiyama Kyoto.Tenryuji Temple yaiku candhi Zen = shutterstock

Tenryuji minangka candhi Zen sing paling gedhe sing dawane udakara 5 menit saka pusat Arashiyama. Candi iki kondhang kanggo taman sing ana ing latar gunung sing apik, kaya sing katon ing foto ndhuwur. Muga-muga candhi ing tengah kutha Kyoto mundur menyang gunung sing apik banget.

Tenryuji biyen tau dadi candhi Zen nomer siji ing Kyoto. Nanging, umume bangunan kayu rusak dening pirang-pirang kali. Tapak sing gedhe banget uga kenthel. Umume bangunan kayu gedhe saiki dibangun maneh ing abad kaping-20.

Nanging, taman candhi iki, sing ana ing Arashiyama, isih narik kawigaten wong akeh. Ing wulan November bakal rame karo turis sing ndeleng godhong musim gugur. Dadi aku nyaranake sampeyan esuk.

 

Toei Kyoto Studio Park

Desa film Toei ing Kyot, Uzumasa. Demonstrasi sing nuduhake perang tandhing antarane samurais kanthi pedhang = shutterstock

Desa film Toei ing Kyoto, Uzumasa. Demonstrasi sing nampilake bantahan ing antarane samurais kanthi pedhang = shutterstock

Toei Kyoto Studio Park minangka taman tema sing dilakokno dening perusahaan produksi film Toei. Ing taman tema iki, dalan-dalan ing jaman tuwa Jepang digawe maneh, sampeyan bisa mlaku ing njero ruangan kasebut.

Ing antarane lurung-lurung, aktor sing nganggo klambi samurai lan ninja mlaku lan kadhangkala nganakake pertunjukan. Sampeyan uga bisa nyamar dadi samurai, ninja lan sapiturute.

Cityscape ing taman tema iki lengkap kanggo digunakake kanggo film film lan drama sing ditampilake Samurai lan ninja. Yen sampeyan kepengin weruh samurai lan ninja, Toei Kyoto Studio Park mesthi dadi memori sing nyenengake.

Yen sampeyan mlaku-mlaku karo bocah-bocah, aku menehi saran supaya menyang Toei Kyoto Studio Park. Aku uga lunga menyang taman tema iki nalika sepisanan lunga menyang Kyoto karo kulawarga. Anak-anakku ujar manawa, sing paling nyenengake ing Kyoto yaiku taman tema iki!

>> Kanggo rincian babagan Toei Kyoto Studio Park, monggo klik ing kene

 

Kuil Kifune

Tangga watu lan lampu cahya tradisional kanthi salju salju ing musim dingin ing kuil Kifune, prefektur Kyoto, Jepang = shutterstock

Tangga watu lan lampu cahya tradisional kanthi salju salju ing musim dingin ing kuil Kifune, prefektur Kyoto, Jepang = shutterstock

Yen sampeyan lelungan ing Kyoto ing musim dingin, sampeyan bisa ndeleng kuil salju utawa kuil sing apik. Ora akeh salju ing Kyoto saiki amarga pemanasan global. Nanging, yen sampeyan pindhah menyang kuil Kibune, sampeyan bisa njupuk tembakan sing apik sing ditutup salju kaya salju ing ndhuwur.

Kibune dumunung ing wilayah gunung sekitar 20 km sisih lor Stasiun JR Kyoto. Iki luwih adhem nalika musim panas tinimbang ing tengah kutha Kyoto, lan luwih adhem nalika mangsa. Yen lunga menyang Kibune, sampeyan bakal bisa nampa lanskap tradisional Jepang kanthi alam sing sugih.

Kuil Kibune uga dikenal godhong sing gugur banget. Nanging, kudu dingerteni yen bakal dadi rame banget ing wulan Nopember.

Aku nulis artikel sing ngenalake Kibune minangka papan sing disaranake kanggo hiking.

>> Kanggo katrangan babagan Kifune, monggo klik ing kene

>> Foto: Kifune, Kurama, Ohara ing musim salju -Ngontrol ngubengi sisih lor Kyoto

 

 

Aku matur nuwun kanggo maca nganti pungkasan.

 

Babaging kula

Bon KUROSAWA  Saya suwe kerja dadi editor senior Nihon Keizai Shimbun (NIKKEI) lan saiki wis kerja minangka panulis web independen. Ing NIKKEI, aku dadi kepala editor editor babagan budaya Jepang. Ayo kula ngenalake pirang-pirang perkara sing nyenengake lan menarik babagan Jepang. Mangga deleng artikel iki kanggo katrangan luwih.

2018-05-28

Hak Cipta © Best of Japan , 2021 Kabeh Hak Dilindhungi.