Musim sing Kagum, Urip lan Budaya

Best of Japan

jepang okinawa ishigaki kabira bay = shutterstock

Bèntèng Shuri, landmark puri lawas ing Naha Okinawa Jepang = Shutterstock

Paling apik Okinawa! Naha, Miyakojima, Ishigakijima, Taketomijima lsp.

Yen sampeyan pengin menikmati pemandangan segara sing apik ing Jepang, wilayah sing paling disaranake yaiku Okinawa. Okinawa dumunung ing sisih kidul Kyushu. Wangun macem-macem pulo ing perairan sing akeh 400 km sisih lor-kidul lan 1,000 km ing sisih wétan nganti kulon. Ana karang karang, segara biru bening, segara wedhi putih, lan pemandangan alam sing apik banget. Budaya Ryukyu sing unik uga kepenak. Ing kaca iki, aku bakal ngenalake papan wisata sing paling disaranake ing Okinawa.

Tari tradisional Okinawa = Shutterstock
Foto: Jepang liyane, Okinawa!

Apa sampeyan wis menyang Okinawa? Ana urip, budaya lan alam sing beda-beda sing beda banget karo Tokyo. Napa sampeyan ora plancong golek Jepang liyane? Daftar Isi Foto Okinawa Peta Okinawa Foto Okinawa Segara Bening Pulo Ishigaki, Okinawa = Shutterstock ...

Miyakojima nalika musim panas. Wong sing seneng olahraga laut ing segara sing apik nyebar ing Bandara Shimoji ing Shimojima ing sisih kulon Irabu-jima = Shutterstock
7 Pantai sing Paling Apik ing Jepang! Hate-no-hama, Yonaha Maehama, Pantai Nishihama ...

Jepang minangka nagara pulo, lan akeh pulo. Segara sing resik wis sumebar ing saubengé. Yen sampeyan lelungan ing Jepang, aku uga menehi saran supaya lunga menyang pantai kayata Okinawa. Ana karang karang ing pinggir pante, uga iwak nglangi sing warni. Kanthi snorkeling, sampeyan bisa ngalami ...

Sekolah penyapu langsing ing Miyakojima
Foto: Segara sing apik Okinawa 1 -Menehi banyune sing bening

Saka sudut pandang Jepang, tujuan turis sing paling wakil ing Jepang, kajaba Tokyo lan Kyoto, yaiku Hokkaido lan Okinawa. Ing kaca iki, aku kepengin ngenalake sampeyan menyang segara Okinawa. Segara ing Okinawa pancen apik banget. Punapa panjenengan kersa nambani ...

Pantai Sunayama ing Pulo Miyakojima, Okinawa = Shutterstock 1
Foto: Segara sing apik ing Okinawa 2 -Menehi banyune sayah lan marasake awakmu

Samodra Okinawa ora mung cetha. Nduwe kekuwatan misterius kanggo nambani rasa bosen lan awak sing wis kesel. Wektu sing mili menyang Okinawa, utamane Pulo Ishigaki lan Pulau Miyako, banget santai. Aku arep ngenalake jagad iki resort ing kaca iki. ...

Garis saka Okinawa

Tari tradisional Okinawa karo castanet = shutterstock

Tari tradisional Okinawa karo castanet = shutterstock

Peta Okinawa, Jepang

Peta Okinawa

Summary

Prefektur Okinawa dipérang dadi telung klompok pulau, Kapuloan Okinawa ing sacedhake Pulo utama Okinawa, Pulo Miyako ing sekitar Pulo Miyakojima, lan Pulo Yaeyama ing sekitar Pulo Ishigakijima.

Dadi, nalika lelungan ing Okinawa, sampeyan kudu nemtokake jadwal, apa sampeyan bakal tetep ing pulo utama Okinawa, nikmati loro pulo utama Okinawa lan pulo terpencil liyane, utawa tetep ing sawijining pulo terpencil.

Total pedunung Okinawa udakara 1.45 yuta wong, sing udakara 90% manggon ing pulau utama Okinawa. Pulo utama Okinawa udakara udakara 470 km, lan wis wiwit tuwuh wiwit biyen, biasane ing sisih kidul. Ibukutha prefektur ana ing Naha City, sisih kidul Pulo iki. Ing sisih lor pulo iki, sampeyan bakal nemokake alam sing liar.

Dadi, yen sampeyan pengin nginep ing pulo utama Okinawa, sampeyan kudu netepake jadwal, apa tetep ing sisih kidul utawa tetep ing Resor ing wilayah lor / tengah.

Aku ngenalake pesisir paling apik ing Okinawa ing artikel ing ngisor iki. Yen sampeyan seneng, waca uga artikel ing ngisor iki.

Miyakojima nalika musim panas. Wong sing seneng olahraga laut ing segara sing apik nyebar ing Bandara Shimoji ing Shimojima ing sisih kulon Irabu-jima = Shutterstock
7 Pantai sing Paling Apik ing Jepang! Hate-no-hama, Yonaha Maehama, Pantai Nishihama ...

Jepang minangka nagara pulo, lan akeh pulo. Segara sing resik wis sumebar ing saubengé. Yen sampeyan lelungan ing Jepang, aku uga menehi saran supaya lunga menyang pantai kayata Okinawa. Ana karang karang ing pinggir pante, uga iwak nglangi sing warni. Kanthi snorkeling, sampeyan bisa ngalami ...

akses

Bandara Naha ing Okinawa, Jepang = shutterstock

Bandara Naha ing Okinawa, Jepang = shutterstock

Loro Okinawa Monorail 1000 kreta seri sing mlebu ing Gibo Station ing Naha, Okinawa, Jepang = shutterstock_11704550411

Loro Okinawa Monorail 1000 kreta seri sing mlebu ing Gibo Station ing Naha, Okinawa, Jepang = shutterstock

Bandara (Naha)

Bandara utama ing Okinawa yaiku Bandara Naha ing sisih kidul pulo utama Okinawa. Ing bandara iki, penerbangan sing dijadwal dilakokno nganggo bandara ing ngisor iki.

Penerbangan internasional

Seoul / Incheon
Busan
Daegu
Taipei / Taoyuan
Taichung
Takao
Hong Kong
Beijing
Tianjin
Shanghai / Pudong
Langkawi
Nanjing
Bangkok / Suvarnabhumi
Singapore

Atap gaya Okinawa Ryukyu kanthi patung asu singa mitos Shasa kanthi langit mendhung biru ing pulo Okinawa, Jepang = shutterstock

Atap gaya Okinawa Ryukyu kanthi patung asu singa mitos Shasa kanthi langit mendhung biru ing pulo Okinawa, Jepang = shutterstock

Penerbangan domestik (Outside Okinawa)
Hokkaido · wilayah Tohoku

Sapporo / Chitose Anyar, Sendai

Wilayah Kanto

Tokyo / Haneda, Tokyo / Narita, Ibaraki

Wilayah Chubu

Nagoya / Chubu, Shizuoka, Niigata, Komatsu

Wilayah Kansai

Osaka / Itami, Osaka / Kansai, Osaka / Kobe

China · Wilayah Shikoku

Okayama, Hiroshima, Iwakuni, Takamatsu, Matsuyama

Kabupaten Kyushu

Kitakyushu, Fukuoka, Nagasaki, Kumamoto, Miyazaki, Kagoshima, Amami, Tokunoshima, Okinoerabu, bantahan

Penerbangan domestik (Okinawa)

Kumejima, Kita-Daito, Minami-Daito, Miyako, Ishigaki, Yonaguni

Ferry

Ing Okinawa, feri dilakokno ing saindenging pulo utama Okinawa, Pulo Miyakojima, lan Pulo Ishigakijima. Ana akeh dalan segara biasa ing antarane telung pulo lan saben pulo terpencil iki. Sawetara kapal kanthi kacepetan sing dhuwur uga ditindakake.

Ferry uga dioperasikake ing antarane pulo utama Okinawa lan Kagoshima ing pucuk kidul Kyushu.

Iklim lan Cuaca ing Okinawa

Musim Panas ing musim panas ing Okinawa bandara = shutterstock

Musim Panas ing musim panas ing Okinawa bandara = shutterstock

Pulo utama Okinawa duweni iklim subtropis, Miyakojima lan Ishigakijima yaiku iklim tropis.

Prefektur Okinawa panas lan udan ing endi wae, lan udan taunan ngluwihi 2000 mm. Suhu rata-rata taunan kira-kira 22 ° C. Nanging, ora kaya Tokyo lan Kyoto, suhu maksimal ngluwihi 35 derajat. Iki amarga Okinawa diubengi segara lan fenomena pulo panas ora kedadeyan.

Ing Okinawa, ana musim udan wiwit wiwitan wulan Mei nganti tengah wulan Juni. Sawise iku, taufan terus diliwati nganti sekitar wulan Oktober. Nalika nyedhaki angin topan, pesawat Okinawa lan kapal bakal dibatalake. Yen sampeyan menyang Okinawa ing wektu kasebut, sampeyan kudu tetep sewengi ing hotel kasebut. Musim Panas Okinawa apik banget, nanging mesthi ana risiko kerusakan angin topan. Dadi, coba cobi ramalan cuaca paling anyar.

 

Pulo Utama Okinawa

Pemandangan Manzamo Cape ing Okinawa, Jepang, Tempat sing misuwur kanggo lelungan ing Okinawa, Jepang = shutterstock

Pemandangan Manzamo Cape ing Okinawa, Jepang, Tempat sing misuwur kanggo lelungan ing Okinawa, Jepang = shutterstock

Pulo utama Okinawa udakara 1500 km sisih kidul-kulon Tokyo. Dununge udakara 650 km kidul Kagoshima ing pucuk kidul Kyushu. Ana layanan feri antarane pulo utama Okinawa lan Kagoshima. Butuh sedina sedina.

Amarga pulo utama Okinawa dadi kidul, suhu sing paling murah udakara 14 derajat Celsius sanajan ing wulan paling adhem.

Ana karajan sing diarani "Ryukyu" ing Okinawa. Dinasti iki maju kanthi perdagangan karo daratan Jepang lan China. Istana kerajaan "Shuri Castle" ana ing sisih kidul pulo utama Okinawa. Yen lunga menyang pulo utama Okinawa, sampeyan bisa ndeleng bangunan lan budaya jaman Dinasti iki.

Ing kutha Naha, monorail mlaku ing antarané Bandara Naha lan wilayah kutha. Nanging, ora ana sepur ing Prefektur Okinawa kajaba monorel iki. Dadi yen arep dolan menyang Okinawa, sampeyan kudu nggunakake bus, sewa mobil etc.

Ing pulo utama Okinawa, pangembangan pesisir luwih maju dibandhingake karo Miyakojima lan Ishigakijima, nanging sampeyan bisa ketemu samodra sing luar biasa yen sampeyan ninggalake sisih kidul kutha. Yen sampeyan menyang pantai kaya nganggo bus utawa rent-a-mobil, mesthine ana akeh foto sing bisa dikirimake ing Instagram!

Dalan Kokusaidori

Kokusaidori Street Main liwat tengah kutha Naha. Iki minangka distrik bisnis Ana restoran, toko departemen.and toko Cedol = shutterstock

Kokusaidori Street Main liwat tengah kutha Naha. Iki minangka distrik bisnis Ana restoran, toko departemen.and toko Cedol = shutterstock

Toko iwak lan panganan laut lokal karo para pelanggan ing Pasar Makishi Public = shutterstock

Toko iwak lan panganan laut lokal karo para pelanggan ing Pasar Makishi Public = shutterstock

Kokusaidori Street minangka dalan utama udakara 1.6 km ing tengah kutha Naha. Mangkene toko souvenir, toko sundries asli Okinawa, restoran Okinawan, lan sapiturute. Toko kasebut dibukak nganti pungkasan ing wayah wengi. Yen sampeyan mlaku-mlaku ing dalan iki, sampeyan bakal ngrasakake budaya Okinawa.

Menyang Kokusaidori Street, njupuk monorel saka Bandara Naha lan mudhun ing Stasiun Kenchomae (Stasiun Prefectural).

Menyang tengah dalan Kokusaidori, sampeyan bisa mlebu ing blanja arcaded "Ichiba-hondori". Yen lunga kabeh, ana pasar sing jenenge "Makishi Public Market". Pasar lawas iki disaranake. Sampeyan bakal nemokake panganan sing murah lan enak ing Okinawa kene. Ana uga kamar panedhaan.

>> Situs web resmi Kokusaidori Street ana ing kene
>> Situs web resmi Pasar Umum Makishi ana ing kene

Bèntèng Shuri

Bèntèng Shuri, landmark puri lawas ing Naha Okinawa Jepang = Shutterstock

Bèntèng Shuri, landmark puri lawas ing Naha Okinawa Jepang = Shutterstock

Shuri Castle ing Okinawa, Jepang = shutterstock

Shuri Castle ing Okinawa, Jepang = shutterstock

Kastil Shuri ing Prefektur Okinawa = Shutterstock 1
Foto: Kastil Shuri ing Prefektur Okinawa

Ing subuh tanggal 31 Oktober 2019, umume bangunan ing Kastil Shuri (Prefektur Okinawa), situs pusaka donya, dibakar. Gangguan ing sistem listrik dipercaya dadi penyebab geni. Okinawa tau duwe kerajaan sing tentrem, wilayah sing duwe budaya dhewe sing dipengaruhi ...

Esuke tanggal 31 Oktober 2019, umume bangunan ing Balai Raya Shuri diobong. Saiki, persiapan kanggo ngrancang maneh wis diwiwiti. Sawijining dina, mangga menyang Kastil Shuri sing anyar!

Ana Kastil Shuri ing bukit sing ndeleng wilayah kutha Naha. Wis 15 menit saka stasiun Shuri monorail.

Shuri Catsle minangka istana Karajan Ryukyu sing umur 450 taun nganti pungkasan abad kasongolas. Adhedhasar kraton iki, Ryukyu wis perdagangan karo negara daratan Jepang, China, lan negara-negara Asia Tenggara.

Bèntèng iki rampung dirusak nalika Perang Donya II ing 1945, nanging dibalèkaké ing taun 1992. Lan didaftar minangka situs Warisan Donya ing taun 2000.

>> Kanggo rincian, waca situs web resmi Shuri Catsle

Benteng pertahanan lan tembok benteng saka Shuri Castle = shutterstock

Benteng pertahanan lan tembok benteng saka Shuri Castle = shutterstock

Churaumi Aquarium

Hiu ikan paus lan macem-macem jinis iwak ing tank utama, sing diarani Segara Kuroshio, ing Akuarium Okinawa Chiraumi, ing Motobu, Prefektur Okinawa, Jepang = shutterstock

Hiu ikan paus lan macem-macem jinis iwak ing tank utama, sing diarani Segara Kuroshio, ing Akuarium Okinawa Chiraumi, ing Motobu, Prefektur Okinawa, Jepang = shutterstock

Peta Okinawa Churaumi Akuarium

Peta Okinawa Churaumi Akuarium

Akuarium Okinawa Churaumi minangka salah sawijining akuarium sing paling populer ing Jepang. Lan uga salah sawijining obyek wisata sing paling dihargai Okinawa.

Akuarium iki nduwèni tank gedhé sing diarani "Laut Kuroshio". Dhuwure 35 meter, ambane 27 meter, ambane 10 meter. Ing tank iki, hiu iwak sing dawa udakara 9 meter nglangi. Kajaba iku, mantes sing gedhe uga nglangi alon-alon.

Saliyane iki, uga ana tangki sing bisa ndeleng karang lan tank nyata, manawa sampeyan bisa ndeleng iwak sing urip ing banyu laut ing jerone banyu 200 - 700 meter.

Akuarium Okinawa Churaumi dumunung ing pesisir sisih lor-kulon saka Pulo Main Okinawa. Udakara sekitar 3 jam kanthi bis ekspres saka Bandara Naha. Nganti udakara 2 jam yen nyewa mobil.

Okinawa duwe akeh udan, nanging ing akuarium iki, sampeyan bisa nikmati tanpa masalah sanajan dina udan. Wiwit saka iku, akuarium iki disaranake.

>> Mangga waca situs web resmi Akuarium Okinawa Churaumi kanggo rincian

Causeway Kaichu-doro

Kaichu-doro Causeway terus 5 kilometer menyang segara, Okinawa, Jepang

Kaichu-doro Causeway terus 5 kilometer menyang segara, Okinawa, Jepang

Peta kaichu-doro, Okinawa

Peta kaichu-doro

Yen sampeyan nggunakake sewa mobil, sampeyan pengin mbukak ing dalan sing apik ing Pulo Utama Okinawa. Ing kasus kaya ngono, aku menehi saran supaya sampeyan nyetir "Kaichu-doro Causeway" sing dumunung ing pesisir wétan pulo utama Okinawa.

Kaichu-doro Causeway minangka dalan sekitar 4.7 km sing nyambungake Pulo Utama Okinawa lan pulau terpencil sing cedhak. Causeway Kaichu-doro dudu jembatan. Dalan iki dibangun kanthi masang bank ing cethek. Ana dalan liya sing dibangun kanthi cara sing padha, nanging Kaichu-doro Causeway minangka sing paling dawa ing Timur.

Yen sampeyan nyopir ing Kaichu-doro Causeway, sampeyan bakal kaya mlaku ing segara. Iku segara biru zamrud sing bisa dideleng. Ing wayah sore, jembatan kasebut nuju ing Kaichu-doro Causeway supaya sithik, supaya sampeyan bisa mbukak ing papan sing hebat banget. Ing tengah Kaichu-doro Causeway, ana papan istirahat. Sampeyan bisa tuku souvenir ing kana lan mangan ing restoran.

Kaichu-doro Causeway udakara 40 kilometer saka Bandara Naha. Yen sampeyan nggunakake sewa mobil, udakara udakara 1 jam kanthi nggunakake tol tol.

 

Pulo Miyakojima

Miyakojima nalika musim panas. Saperangan sing ndeleng segara ing pantai Sunayama = shutterstock

Miyakojima nalika musim panas. Saperangan sing ndeleng segara ing pantai Sunayama = shutterstock

Peta Pulau Miyakojima

Peta Pulau Miyakojima

Pulau Miyakojima dumunung ing sekitar 290 km sisih kidul-kulon pulau utama Okinawa. Pulo kasebut anget sajrone taun, segara sing ana ing sekitar gumun uga ana transparan. Pulo iki dadi papan suci kanggo nyilem lan snorkeling.

Yen sampeyan pengin seneng nglangi lan snorkeling, luwih becik lunga saka Juli nganti September. Yen sampeyan ora nglangi ing segara, aku nyaranake tanggal April lan November nalika iklim stabil lan biaya akomodasi hotel lan ongkos udhara cukup murah.

Pantai sing pengin dak saranake ing Pulo Miyakojima yaiku pantai Yonaha Maehama lan Pantai Sunayama. Aku nulis babagan loro pantai iki ing artikel ing ngisor iki pesisir Jepang. Titisake yen ora kesusu.

>> Kanggo katrangan babagan pantai Yonaha Maehama lan Pantai Sunayama, waca artikel iki

Yen sampeyan pengin nyenengake snorkelling kanthi bersungguh-sungguh, pindhah menyang Pantai Yoshinokaigan ing sisih wétan Pulau Miyakojima. Dumunung 35 menit mobil saka Bandara Miyako, pantai iki akeh karang karang cedhak. Ana iwak tropis sing apik banget dening karang.

Yen sampeyan pengin nyenengake snorkelling kanthi bersungguh-sungguh, pindhah menyang Pantai Yoshinokaigan ing sisih wétan Pulau Miyakojima. Dumunung 35 menit mobil saka Bandara Miyakojima, pantai iki akeh karang karang cedhak. Ana iwak tropis sing apik banget dening karang.

akses

Bandara Miyako wis dijadwalake penerbangan menyang lan saka kutha-kutha ing ngisor iki.

Tokyo / Haneda
Nagoya / Chubu
Osaka / Kansai
Fukuoka (mung musim panas)

Naha
Ishigaki
Tarama

 

Pulo Ishigakijima

Teluk Kabira sing ana ing pesisir lor Pulo Ishigaki, Okinawa, Jepang = shutterstock

Teluk Kabira sing ana ing pesisir lor Pulo Ishigaki, Okinawa, Jepang = shutterstock

Peta Pulau Ishigakijima

Peta Pulau Ishigakijima

Pulo Ishigakijima minangka pulo resort sing wis misuwur banget ing saindenging jagad. Udakara udakara 400 km sisih kidul-kulon saka Pulo Utama Okinawa. Jarak karo Taiwan mung 270 kilometer, mula penerbangan penerbangan biasa nganggo Taiwan. Kajaba iku, ana penerbangan biasa karo Hong Kong. Penerbangan langsung uga dilakokno saka Tokyo lan Osaka lan liya-liyane.

Pulo Ishigakijima udakara 160 kilometer, lan sampeyan bisa ndeleng akeh karang karang ing segara saubenging. Kaya Pulau Miyakojima, pulo iki uga dikenal minangka papan suci kanggo nyilem lan snorkeling. Ana luwih saka 70 toko nyilem ing Pulo Ishigakijima.

Titik wisata sing paling populer ing Ishigakijima yaiku Teluk Kabira (Kabirawan) sing katon ing foto ndhuwur. Teluk ing sisih lor pulo iki kaget ayu karo transparansi sing dhuwur.

Nanging renang ora mokal kanggo Teluk Kabira amarga saiki samodra cepet banget. Ing ngisor iki, kapal kaca sing ana ing ngisor prau transparan wis digunakake, mula aku nyaranake sampeyan numpak prau iki. Teluk iki uga dikenal srengenge sing apik banget. Mangga deleng tampilan oranye sing nggumunke.

Salajengipun, papan sing dakkarepake kanggo menehi saran kanggo sampeyan ing Ishigakijima yaiku Pulau Taketomijima.

Pulo Taketomijima, sing mapan ing 10 menit kanthi feri, nduweni pantai sing apik banget sing diarani Pantai Kondoi. Pante iki minangka papan sing sepi banget lan murni. Pulo Taketomijima uga dadi pulo sing apik banget ing omah omah tradisional.

Aku nulis babagan Pantai Kondoi lan Pulo Taketomijima ing artikel ing ngisor iki, pramila kirimake yen ora mikir.

>> Kanggo rincian Pantai Kondoi lan Taketomijima, waca artikel iki

Pulo Taketomijima ing ngendi omah-omah jubin tradisional tradisional dijejeri = shutterstock

Pulo Taketomijima ing ngendi omah-omah jubin tradisional tradisional dijejeri = shutterstock

akses

Bandara Ishigaki (jeneng resmi Shin Ishigaki Airport) wis dijadwalake penerbangan menyang lan saka kutha-kutha ing ngisor iki.

Penerbangan internasional

Taipei / Taoyuan
Hong Kong

Penerbangan domestik

Tokyo / Haneda
Tokyo / Narita
Nagoya / Chubu
Osaka / Kansai
Fukuoka

Naha
Miyako
Yonaguni

 

Aku matur nuwun kanggo maca nganti pungkasan.

 

Miyakojima nalika musim panas. Wong sing seneng olahraga laut ing segara sing apik nyebar ing Bandara Shimoji ing Shimojima ing sisih kulon Irabu-jima = Shutterstock
7 Pantai sing Paling Apik ing Jepang! Hate-no-hama, Yonaha Maehama, Pantai Nishihama ...

Jepang minangka nagara pulo, lan akeh pulo. Segara sing resik wis sumebar ing saubengé. Yen sampeyan lelungan ing Jepang, aku uga menehi saran supaya lunga menyang pantai kayata Okinawa. Ana karang karang ing pinggir pante, uga iwak nglangi sing warni. Kanthi snorkeling, sampeyan bisa ngalami ...

Sekolah penyapu langsing ing Miyakojima
Foto: Segara sing apik Okinawa 1 -Menehi banyune sing bening

Saka sudut pandang Jepang, tujuan turis sing paling wakil ing Jepang, kajaba Tokyo lan Kyoto, yaiku Hokkaido lan Okinawa. Ing kaca iki, aku kepengin ngenalake sampeyan menyang segara Okinawa. Segara ing Okinawa pancen apik banget. Punapa panjenengan kersa nambani ...

Pantai Sunayama ing Pulo Miyakojima, Okinawa = Shutterstock 1
Foto: Segara sing apik ing Okinawa 2 -Menehi banyune sayah lan marasake awakmu

Samodra Okinawa ora mung cetha. Nduwe kekuwatan misterius kanggo nambani rasa bosen lan awak sing wis kesel. Wektu sing mili menyang Okinawa, utamane Pulo Ishigaki lan Pulau Miyako, banget santai. Aku arep ngenalake jagad iki resort ing kaca iki. ...

Babaging kula

Bon KUROSAWA  Saya suwe kerja dadi editor senior Nihon Keizai Shimbun (NIKKEI) lan saiki wis kerja minangka panulis web independen. Ing NIKKEI, aku dadi kepala editor editor babagan budaya Jepang. Ayo kula ngenalake pirang-pirang perkara sing nyenengake lan menarik babagan Jepang. Mangga deleng artikel iki kanggo katrangan luwih.

2018-05-28

Hak Cipta © Best of Japan , 2021 Kabeh Hak Dilindhungi.