Musim sing Kagum, Urip lan Budaya

Best of Japan

Kapal turis ing Dotonbori Terusan lan Glico Running Man sing misuwur ing dalan Dotonbori, Namba, distrik belanja lan hiburan sing populer., Osaka, Jepang = Shutterstock

Kapal turis ing Dotonbori Terusan lan Glico Running Man sing misuwur ing dalan Dotonbori, Namba, distrik belanja lan hiburan sing populer., Osaka, Jepang = Shutterstock

Osaka! 17 Wisata Wisata Paling Apik: Dotonbori, Umeda, USJ etc.

"Osaka minangka kutha sing luwih nyenengake tinimbang Tokyo." Popularitas Osaka tambah bubar ing antarane turis saka negara manca. Osaka minangka kutha utama Jepang sisih kulon. Osaka wis dikembangake dening commerce, dene Tokyo minangka kutha sing dibangun Samurai. Dadi, Osaka nduwe suasana populer. Tlatah pusat kutha Osaka sumunar. Panganan jalanan murah lan enak. Ing kaca iki, aku bakal ngenalake Osaka sing seneng banget.

Garis saka Osaka

Dotonbori Walking Street = shutterstock

Dotonbori Walking Street, Osaka, Jepang = shutterstock

Klik ing gambar peta ing ngisor iki kanggo ndeleng Google Maps ing kaca sing kapisah. Mangga deleng kene kanggo peta rute sepur JR, kereta api pribadi lan sepur.

Peta Osaka

Peta Osaka

Ana rong wilayah ing kutha Osaka, Minami (tegese Kidul ing Jepang) lan Kita (tegese Lor).

Ing tengah Minami, Ana distrik sing misuwur kayata Dotonbori lan Namba. Ing kene, neon flashy narik perhatian para turis, kaya sing katon ing gambar ing sisih ndhuwur. Ing wilayah iki, sampeyan bisa ngrasakake akeh panganan lurung-lurung sing enak kayata Takoyaki. Yen sampeyan menyang Osaka, nyaranake mlaku-mlaku ngubengi Dotonbori lan Namba.

Ing jero ati Kita ana sawijining kabupaten sing diarani Umeda. Umeda bisa uga rada elegan tinimbang Dotonbori lan Namba. Suasana Umeda meh padha karo Tokyo. Ana akeh bangunan pencakar langit ing wilayah kasebut.

Kajaba ana ing rong wilayah ing kota iki, bubar, Universal Studios Japan (USJ) sing ana ing Area Bay wis misuwur banget. Lan Bèntèng Osaka, landmark tradisional Osaka, dikepung karo turis.

Aku urip ing Osaka udakara telung taun. Aku tuwuh ing Tokyo, mula aku kaget banget amarga wong-wong ing Osaka beda banget karo Tokyo. Umume wong ing Osaka pancen ora sopan. Sampeyan bisa uga bisa ketemu karo wong sing ramah ing Osaka. Wong ing Osaka kaya barang sing ringkes dibandhingake karo Tokyo. Sampeyan mesthi ngrasa manawa ing Dotonbori, utamane.

Ana rong bandara ing Osaka, Bandara Kansai ing sisih kidul lan Bandara Itami ing sisih lor. Saka Bandara Kansai tekan Namba udakara 40 menit kanthi ekspres Nankai Railway. Bandara Itami menyang Umeda udakara 50 menit kanthi monorel lan sepur.

Saka stasiun JR Osaka ing stasiun Umeda menyang Kyoto, udakara 30 menit nganggo kereta api ekspres. Kira-kira udakara 2 jam 30 menit saka Shinkansen saka Stasiun Shin-Osaka menyang Tokyo.

Minami: Dotonbori, Namba, Shinsaibashi

Food Vendor Selling Food = shutterstock

Food Vendor Selling Food, Osaka, Jepang = shutterstock

Minami minangka jeneng umum kanggo wilayah sing amba kayata Dotonbori, Namba, Shinsaibashi, Sennichimae. Antarane wilayah kasebut, Dotonbori lan Namba misuwur banget ing antarane turis manca. Akeh restoran kasual lan toko panganan jalanan dijejeri ing wilayah kasebut.

Dotonbori

Dotonbori Neon

Dotonbori ing Osaka, Jepang

Dotonbori ing Osaka, Jepang

Dotonbori minangka pusat kutha ing sekitar Kali Dotonbori.

Kali Dotonbori, pas, yaiku terusan sing dibangun ing abad kaping-17. Sadawane kali iki, teater kabuki lan joruri wis dibangun wiwit jamane shogunate Tokugawa. Restoran-restoran lan bar sing ngubengi wilayah kasebut lan dadi distrik sing sepi kaya saiki.

Sadawane kali iki ana papan tanda lampu kilat sing sregep. Antarane wong liya, sing misuwur yaiku papan tanda listrik listrik pelari lanang sing diadegake Ezaki Glico, pabrikan saka Osaka. Tandha balapan lanang iki dibangun ing taun 1935. Tandha saiki minangka generasi enem.

Pelayaran Kali Tonbori & Tonbori Riverwalk

Wisata mlaku ing dalan blanja ing Dotonbori ing Osaka City, Jepang = shutterstock

Wisata mlaku ing dalan blanja ing Dotonbori ing Osaka City, Jepang = shutterstock

Pelayaran Kali Tonbori

Ing Kali Dotonbori, kapal mini kapal pesiar "Tonbori River Cruise" wis mlaku. "Tonbori" minangka julukan Kali Dotonbori. Sampeyan bisa nyenengake plancong udakara 20 menit ing saben dina utawa wengi. Kapal kasebut saka Dock Bridge Tazaemonbashi.

Ing Osaka, aktor Kabuki sing misuwur kadang nggawe "Tobori" kanthi prau. Apa sampeyan pengin ndeleng pemandangan saka kali uga para aktor?

Tonbori Riverwalk

Sadawane Kali Dotonbori ana promenade "Tonbori Riverwalk". Kadhangkala para musisi enom nampilake pagelaran ing papan iki. Ana toko-dalan panganan sing enak ing pinggir kali. Coba mlaku-mlaku nalika mangan panganan dalan kayata Takoyaki!

Museum Dotonbori Konamon

Museum Dotonbori Konamon kanthi tandha gurita ageng tanggal DEC 1, 2015 ing Osaka, Jepang. Mangkene wong ngerti babagan sejarah konamon lan seneng takoyaki = shutterstock sing anyar

Museum Dotonbori Konamon kanthi tandha gurita ageng tanggal DEC 1, 2015 ing Osaka, Jepang. Mangkene wong ngerti babagan sejarah konamon lan seneng takoyaki = shutterstock sing anyar

Nalika mlaku liwat Dotonbori, sampeyan bakal weruh tandha gurita kaya sing katon ing gambar ndhuwur. Iki minangka taman tema "Museum Dotonbori Konamon" ngenalake panganan jalan kaya Takoyaki. Ing kene, sampeyan bisa mangan Takoyaki sing enak banget. Kajaba iku, sampeyan bisa ngalami nggawe Takoyaki kanthi dhewe.

Mangkene uga macem-macem pameran babagan Takoyaki. Aku wis nutupi wanita sing ngedegake Dotonbori Konamon Museum sadurunge. Aku rumangsa seneng banget marang Takoyaki saka dheweke. Yen pindhah menyang museum iki, sampeyan mesthi bakal kenal karo Takoyaki ing Osaka.

Namba

Namba minangka wilayah kutha sing nyebar ing sekitar stasiun Namba (Railway Nankai) lan Stasiun Osaka Namba (Kintetsu / Hanshin Railway) Sampeyan bisa mlaku menyang Namba saka Dotonbori.

Pasar Kuromon

Papan-papan wisata Aku pengin sampeyan saranake Namba ing kene!

Kuromon Market minangka dalan blanja gedhe sing dumunung kira-kira 5 menit saka Stasiun Namba. Ing ngisor iki meh 200 toko kayata iwak seger, daging, sayuran, buah lan konfigurasi. Panganan sing didol ing lurung iki umume kualitas, saengga koki profesional Osaka teka tuku.

Bubar wis akeh turis manca sing teka ing dalan iki. Dadi, ing dalan iki, macem-macem panganan werna asli sing didol kanggo para wisatawan. Sampeyan bisa nyenengake panganan sing enak lan swasana pasar tradisional ing kene.

>> Kanggo rincian Pasar Kuromon, waca situs web resmi

Department store Takashimaya

Toko departemen Takashimaya ing Nanba Osaka Jepang = shutterstock

Toko departemen Takashimaya ing Nanba Osaka Jepang = shutterstock

Ana akeh toko departemen gedhe ing Osaka. Toko departemen paling populer ing Minami yaiku Takashimaya sing ana ing Stasiun Namba saka Railway Nankai.

Takashimaya uga makaryakke toko ing Tokyo, Kyoto, Yokohama lan papan liya, nanging toko Namba iki jabatan dadi kepala kantor. Toko iki saingan karo toko Hankyu ing Umeda ing sisih lor Osaka kanggo popularitas. Yen sampeyan pengin toko ing toko departemen ing Minami, aku menehi saran supaya lunga menyang Takashimaya.

 

Abeno

Abeno Harukasu

"Abeno Harukasu" ing Kecamatan Abeno, Osaka, minangka bangunan paling dhuwur ing Jepang kanthi dhuwur 300 meter. Bangunan iki nduwe dek pangamatan lan hotel = AdobeStock

"Abeno Harukasu" ing Kecamatan Abeno, Osaka, minangka bangunan paling dhuwur ing Jepang kanthi dhuwur 300 meter. Bangunan iki nduwe dek pangamatan lan hotel = AdobeStock

Observatorium Harkus Abstrak'HARUKAS 300 ', dibukak ing musim semi 2014. 300 m saka lemah Pencakar langit ndhuwur ing Jepang'Abe no Harukasu' = shutterstock

Observatorium Harkus Abstrak 'HARUKAS 300', dibukak ing musim semi 2014. 300 m saka lemah Pencakar langit ndhuwur ing Jepang 'Abeno Harukasu' = shutterstock

Ing sisih kidul Osaka, ana sawetara wilayah wisata sing unik kajaba Minami. Antarane, Abeno pancen narik kawigaten.

Abeno dumunung 3 km sisih kidul-wétan Namba. Ing kutha iki, "Abeno Harukas", bangunan paling dhuwur ing Jepang, dibukak taun 2014. Dhuwur 300 meter, 60 crita ing ndhuwur. Ing lantai 58 - 60 tingkat ana dek pangamatan mbayar kanthi jeneng "Harukas 300". Dek iki duwe dek mbukak ing tengah kaya sing katon ing gambar nomer loro ing ndhuwur. Jalur pengamatan ing sacedhake kaca. Dadi, ing kene sampeyan bisa nemu perasaan sing lagi ngambang ing swarga. Amarga mbukak nganti jam 22 ing saindenging taun, sampeyan bisa nyenengake tampilan wengi sing luar biasa.

Stasiun Abenobashi (kereta api Kintetsu) lan stasiun Tennoji (JR) langsung nyambung karo Abeno Harukas. Kajaba iku, ana Toko Kintetsu lan Hotel Osaka Marriott Miyako ing bangunan pencakar langit iki.

>> Kanggo rincian, waca situs web resmi Abeno Harukas

 

Shinsekai

Menara Tsutenkaku ing distrik Shinsekai (jagad anyar) ing wayah wengi. Menara Tsutenkaku misuwur minangka landmark terkenal OSAKA = shutterstock

Menara Tsutenkaku ing distrik Shinsekai (jagad anyar) ing wayah wengi. Menara Tsutenkaku misuwur minangka landmark terkenal OSAKA = shutterstock

Yen sampeyan pengin ngalami retro Osaka wiwit wiwitan abad kaping 20 nganti tengah, sampeyan bisa uga pengin pindhah menyang Shinsekai (tegese World World in Japanese). Ing ngisor iki menara lawas sing jenenge Tsutenkaku lan dalan retro "jan-jan Yokocho".

jan-jan Yokocho duwe Izakaya sing populer (bar gaya Jepang), toko-toko skewer goreng, paroki Pachinko (pinball Jepang), balai hiburan, bioskop film dewasa lan liya-liyane. Ana fasilitas akomodasi sing gampang kanggo para pekerja ing wilayah sekitar.

Shinsekai dununge cedhak karo Stasiun Metro Ebisucho. Shinsekai cedhak Abeno Harukas ing ndhuwur, nanging swasanane beda banget.

Tsutenkaku

Nglamar langit-langit Tsutenkaku ing menara Tsutenkaku ing Shinsekai, Osaka, Jepang = shutterstock

Nglamar langit-langit Tsutenkaku ing menara Tsutenkaku ing Shinsekai, Osaka, Jepang = shutterstock

Landmark Shinsekai yaiku Menara Tsutenkaku sing dhuwuré 108 meter. Menara iki minangka generasi kapindho sing dibangun ing taun 1956.

Tsutenkaku sing pisanan dibangun ing taun 1912. Dhuwuré udakara 75 mèter. Ing jaman semana, minangka bangunan sing paling dhuwur ing Timur.

Kayane Tsutenkaku dirancang kanggo niru Arc de Triomphe lan Menara Eiffel ing Paris. Iku desain aneh kaya nempatake Menara Eiffel ing Arc de Triomphe.

Menara iki mbukak nganti jam 21 suwene taun. Neon uga bakal surem ing wayah wengi. Yen sampeyan minat, mangga bukak.

 

Umeda

Nightscape, Osaka, Umeda = shutterstock

Nightscape, Osaka, Umeda = shutterstock

Ing sisih lor Osaka ana wilayah kutha sing jembar sing diarani "Kita" (tegese "sisih lor" ing Jepang). Dumunung ing tengah yaiku Umeda karo Osaka Station (JR) lan Stasiun Umeda (Hankyu / Hanshin / Subway).

Umeda minangka pusat kutha paling gedhe ing sisih kulon Jepang. Umeda luwih modern tinimbang Nanba lan Dotonbori ing tengah "Minami", lan gedhung-gedhung gedhe diantrekake. Yen sampeyan pengin nyenengake swasana ing kutha gedhe, luwih becik mlaku-mlaku liwat Umeda.

Amarga Umeda mlaku ing rute pesawat sing tiba ing bandara Itami sing ana ing sisih lor, dilarang mbangun bangunan pencakar langit kanthi dhuwur 200 meter utawa luwih. Dadi, ora ana bangunan pencakar langit kaya Minami, nanging sampeyan bisa ndeleng ing gambar ing ngisor iki, ana akeh bangunan unik sing dhuwuré 100 meter. Napa sampeyan ora ndeleng dataran Osaka saka bangunan kaya ngono.

Yen sampeyan pindhah menyang Umeda, aku menehi saran 2 kuthah. Salah sijine yaiku Bangunan Langit Langit. Lan liyane yaiku Hankyu departemen nyimpen.

Gedung Langit Umeda

calon ndeleng Gedung Langit Umeda lan sumber banyu ing distrik Kita-ku ing wengi. Observatorium Taman Apung minangka salah sawijining tarikan paling populer ing Osaka = shutterstock

calon ndeleng Gedung Langit Umeda lan sumber banyu ing distrik Kita-ku ing wengi. Observatorium Taman Apung minangka salah sawijining tarikan paling populer ing Osaka = shutterstock

Eskalator trowongan modern karo lelungan ing Gedung Langit Umeda. Iki tangga listrik sing futuristik kanggo transportasi vertikal = shutterstock

Eskalator trowongan modern karo lelungan ing Gedung Langit Umeda. Iki tangga listrik sing futuristik kanggo transportasi vertikal = shutterstock

Bangunan Langit Biru yaiku bangunan kembar 40 tingkat sing didol 10 menit saka Stasiun JR Osaka. Wujud rong bangunan sing ana gandhengane karo "Floating Garden Observatory" ing puncak kasebut. Kanggo pindhah menyang observatorium mbayar kasebut, mula sampeyan munggah menyang lantai 35 kanthi lift. Saka ing kana, mangga menyang lantai 39 karo eskalator sing apik gayane kaya ing gambar nomer loro ing ndhuwur. Mbayar beya ing lantai 39 lan munggah menyang dek ing lantai 40.

Kajaba iku, yen sampeyan mlebu koridor bumbung "Sky Walk" saka lantai 40, sampeyan bisa rumangsa angin ing dhuwur 173 meter. Ing lantai payon bunder ana kayu kerikil sing dipasang, dadi bisa dirasakake nalika sampeyan ing Bima Sakti ing wayah wengi.

Ing ruang paling ngisor Gedung Langit Umeda, dalan retro Osaka diterbitake kaya sing katon ing gambar kapindho ing ngisor iki. Ing dalan sing diarani "Takimi-koji" sampeyan bisa nikmati panganan tunggal Osaka kayata Takoyaki.

Observatorium Taman Ngambang Bangunan Langit Langit ing wayah wengi = AdobeStock

Observatorium Taman Ngambang Bangunan Langit Langit ing wayah wengi = AdobeStock

Macem-macem restoran uga kasedhiya kanggo wong lan turis ing ruang paling ngisor Gedung Langit Umeda, Osaka, Jepang = shutterstock

Macem-macem restoran uga kasedhiya kanggo wong lan turis ing ruang paling ngisor Gedung Langit Umeda, Osaka, Jepang = shutterstock

Toko Hankyu Toko

Toko jabatan Hankyu ing Umeda nduweni papan colonade sing apik, Osaka, Jepang = shutterstock

Toko jabatan Hankyu ing Umeda nduweni papan colonade sing apik, Osaka, Jepang = shutterstock

Toko Hankyu Toko Toko Osaka Umeda ing kutha Osaka Jepang = shutterstock

Toko Hankyu Toko Toko Osaka Umeda ing kutha Osaka Jepang = shutterstock

Fasilitas blanja sing paling populer ing Umeda yaiku Toko Gedung Hankyu. Toko Hankyu ing Umeda duwe reputasi kanggo adol produk sing paling canggih ing Jepang bebarengan karo toko departemen Isetan ing Tokyo.

Toko Hankyu ing Umeda nduweni papan lantai dodolan 80,000 meter persegi. Yen sampeyan pengin seneng belanja ing Osaka, luwih becik menyang toko departemen iki. Kaya sing sampeyan tingali ing foto ing ndhuwur, gedung departemen iki nduweni ruang kolonade sing gedhe. Ana undhak-undhakan ing ngendi sampeyan bisa lungguh lan ngaso kaya alun-alun Spanyol ing Roma.

Ing ngisor iki jabatan nyimpen iki ana wacana klasik kaya sing katon ing gambar nomer loro ing ndhuwur. Papan sing indah iki minangka papan sing populer ing Umeda. Wacana iki sejatine ana generasi 2. Petikan pertama sing ana sadurunge sadurunge departemen iki dibangun uga muncul ing film Amerika "Black Rain" (1989) sing diset ing Osaka. Nalika ngliwati wacana iki aku rumangsa yen bali menyang Umeda.

 

Osaka Castle

Osaka Castle, Jepang = Shutterstock

Osaka Castle, Jepang = Shutterstock

Osaka Castle nalika musim semi = shutterstock

Osaka Castle nalika musim semi = shutterstock

Osaka Castle minangka benteng utama sing nuduhake Jepang. Bèntèng iki minangka salah sawijining landmark Osaka. Saka menara kastil sampeyan bisa ndeleng kutha Osaka.

Ana akeh wit ing Bèntèng Osaka. Kutha Osaka mung sawetara wit sing sugih, mula kraton iki minangka papan berjalan kaki sing migunani kanggo warga Osaka. Wiwit pungkasan wulan Maret nganti awal April wit cherry ing kraton iki pancen apik banget lan akeh wong turis. Saka Nopémber nganti awal Desember, godhong musim gugur uga apik.

Kastil Osaka dibangun dening prajurit Hideyoshi TOYOTOMI, sing ngrampungake perpaduan Jepang ing separo kaping kalih abad kaping 16. Ing wektu kasebut, Kastil Osaka minangka pusat politik ing Jepang.

Nalika Hideyoshi tilar donya ing taun 1598, Ieyasu TOKUGAWA sing duwe pangkalan ing Tokyo nyekel kekuwatan politik lan netepake shogunate Tokugawa. Ieyasu nyerang Istana Osaka ing 1614-1615 lan ngrusak kulawarga Toyotomi. Ing wektu iki, Kastil Osaka dirusak kabeh.

Nanging, shogunate Tokugawa ngedegake Kastil Osaka minangka dhasar ing Jepang sisih kulon. Istana Osaka saiki dibangun ing jaman shogunate Tokugawa iki. Menara kastil dirusak kilat, nanging dibangun maneh ing taun 1931. Yen menyang menara kastil, sampeyan bisa sinau babagan sejarah Osaka Castle.

Minangka kanggo Osaka Castle, aku uga ngenalake artikel ing ngisor iki, dadi priksa manawa sampeyan kepengin weruh.

Osaka Castle ing tengah kutha Osaka. Menara benteng dibangun maneh ing taun 1931, nanging tampilan saka lantai ndhuwur iku apik banget = Shutterstock 1
Foto: Istana Osaka -Menake pemandangan sing apik banget saka lantai ndhuwur!

Salah sawijining acara penting ing Osaka yaiku Osaka Castle. Menara Benteng Osaka bisa dideleng saka kadohan ing kutha Osaka. Ing wayah wengi, cemlorot nganggo cahya lan uga ayu banget. Sayange, benteng kastil Osaka sing paling anyar yaiku ...

>> Kanggo rincian babagan Kastil Osaka, monggo klik ing kene

>> Kanggo katrangan babagan blossaomse ceri ing Kastil Osaka, monggo klik ing kene

Pariwisata ing ngisor wit mekar ing kraton osaka ing musim semi osaka jepang = Shutterstock

Pariwisata ing ngisor wit mekar ing kraton osaka ing musim semi osaka jepang = Shutterstock

 

Studuo Jepang Univarsal (USJ)

World Wizarding of Harry Potter ing Universal Studios Jepang. Universal Studios Japan minangka taman tema ing Osaka, Jepang = Shutterstock

World Wizarding of Harry Potter ing Universal Studios Jepang. Universal Studios Japan minangka taman tema ing Osaka, Jepang = Shutterstock

Universal Studios Jepang kanthi macem-macem atraksi, Osaka, Jepang = Shutterstock

Universal Studios Jepang kanthi macem-macem atraksi, Osaka, Jepang = Shutterstock

Babagan USJ

Universal Studios Japan (USJ) minangka taman tema utama Jepang ing samping Tokyo Disney Resort. Ana sawetara taman tema ing Universal Studios. USJ minangka salah sawijining taman sing paling populer ing antarane.

Babagan USJ, aku nulis kanthi rinci ing artikel ing ngisor iki ngenalake taman hiburan Jepang lan taman tema. Ing artikel kasebut, aku uga ngenalake atraksi sing paling disaranake USJ, dadi yen sampeyan kepengin weruh, waca.

Universal Studios Japan (USJ) ing Osaka, Jepang = Shutterstock 2
Foto: Universal Studios Japan (USJ) ing Osaka

Osaka's Universal Studios Japan (USJ) minangka salah sawijining taman tema sing paling populer ing Jepang, ing samping Tokyo Disney. Yen sampeyan ngunjungi Osaka karo bocah-bocah, kekasih utawa kanca, aku menehi saran menyang USJ. Nanging, USJ akeh banget, kaya ing Tokyo Disney. Lan amba banget, dadi luwih dhisik, ...

>> Kanggo rincian babagan USJ, monggo klik ing kene

Kepiye tumuju USJ

USJ ana ing tlatah teluk Osaka sisih kulon. Stasiun paling cedhak yaiku Stasiun Kutha Universal ing JR Yumesaki Line.

Saka Umeda (JR Osaka Station)

Yen sampeyan menyang USJ saka stasiun JR Osaka ing Umeda, angkat garis gelung JR Osaka lan ganti dadi garis Yumeaki ing stasiun Nishikujo. Kira-kira 15 menit saka stasiun Osaka menyang USJ.

Saka Namba (Osaka Namba Station)

Yen sampeyan lunga saka Namba, bukak Line Hanshin Namba saka Stasiun Osaka Namba lan ganti menyang Line Yumeaki ing Stasiun Nishikujo. Kira-kira 15 menit saka Stasiun Osaka Namba menyang USJ.

Ana ngendi?

Yen sampeyan nggawe USJ minangka tujuan paling apik kanggo perjalanan sampeyan, aku nyaranake nginep ing hotel ing sekitar Stasiun Kutha JR Universal. Ana akeh hotel sing apik kayata Hotel Universal Port lan The Parkfront Hotel ing Universal Studios Japan ing sekitar stasiun iki. Yen sampeyan menyang USJ karo anak, sampeyan bisa uga pengin mbuwang hotel ing wilayah kasebut, utamane.

Yen sampeyan nggawe Dotonbori, Umeda lsp dadi tujuan utama, luwih becik tinggal ing hotel sing cedhak karo Stasiun Osaka Namba utawa Stasiun JR Osaka. Amarga sampeyan bakal mlaku akeh ing USJ, sampeyan kudu tetep cedhak karo stasiun.

 

Tempozan Harbour Village

Tempozan Harbour Village ing Area Bay ing sisih kidul USJ. Minangka komplek hiburan lan blanja sing populer ing turis karo kulawarga. Kapal shuttle dioperasekake antara USJ lan Tempozan.

Kaiyukan

Akuarium Whale Kaiyukan, Osaka, Jpan = shutterstock

Akuarium Whale Kaiyukan, Osaka, Jpan = shutterstock

Jeli ing akuyum Kaiyukan, Osaka, Jepang = shutterstock

Jeli ing akuyum Kaiyukan, Osaka, Jepang = shutterstock

Kaiyukan minangka salah sawijining akuarium paling gedhe ing donya. Luwih saka 600 macem-macem kewan akuatik kayata otter, singa laut, penguin, lumba-lumba, hiu paus, sinar, lan jeli sing dibesarkan. Sawise pengunjung munggah menyang lantai 8, dheweke mudhun ing lereng lan ndelok macem-macem akuarium.

Sing paling populer ing akuarium iki yaiku hiu paus, spesies iwak paling gedhe ing donya. Kaya sing katon ing gambar kapisan ing ndhuwur, hiu paus alon-alon nglangi tank sing amba, 9 m jero, 34 m tank dawa sing ngemot banyu 5, 400 ton. Saliyane iki, ana tangki sing ana bentuk trowongan ing ngendi iwak tropis nglangi, akuarium ing ngendi pinguin nglangi, lan liya-liyane. Ing wayah sore, sampeyan uga bisa mirsani ekologi iwak ing wayah wengi.

Roda Tempozan Ferris

Tempozan Harbour Village ing Osaka Jepang minangka kompleks hiburan lan blanja sing ana ing Kaiyukan, salah sawijining akuarium paling gedhe ing dunia = AdobeStock

Tempozan Harbour Village ing Osaka Jepang minangka kompleks hiburan lan blanja sing ana ing Kaiyukan, salah sawijining akuarium paling gedhe ing dunia = AdobeStock

Tempozan Ferris Wheel duwure 112.5 m lan diameter 100 m. Yen sampeyan njupuk rodha Ferris iki, sampeyan bisa nikmati pemandangan ing sekitar Osaka kayata Rokko Mountain lan Bandara Kansai udakara udakara 15 menit.

Ana 60 gondolas. Papat kasebut yaiku "kabin sing deleng" ing endi lantai lan lenggahan transparan. Kajaba iku, gondol telu disusun kanthi becik supaya para tamu bisa mlebu ing papan kayadene kursi rodha.

 

Kutha Rinku

Yen sampeyan nggunakake Bandar Udara Internasional Kansai, sampeyan bisa mandheg kanthi stasiun Rinku Town (JR / Nankai Railway) ing cedhak bandara kasebut. Ana fasilitas blanja kayata outlet mall, mall lan toko listrik. Utamane, pusat toko gedhe "Rinku Premium Outlet" disaranake.

Toko Barang Rinku Premium

Tujuan blanja utama ing Pekan Rinku yaiku mall outlet premium Rinku, Osaka, Jepang = shutterstock

Tujuan blanja utama ing Pekan Rinku yaiku mall outlet premium Rinku, Osaka, Jepang = shutterstock

Toko Rinku Premium minangka salah sawijining mall outlet utama Kansai 2, sing cocog karo Kobe Mita Premium Outlet (Prefektur Hyogo). Ing situs Rinku Premium Outlets, udakara 40,000 meter persegi, ana luwih saka 200 toko merek sing diantrekake. Aku mikir yen apike seneng ing blanja pungkasan ing mall toko iki sadurunge sampeyan bali menyang negara asal.

>> Kanggo rincian babagan toko merek, waca situs resmi Rinku Premium Outlets

 

Pungkasan, aku bakal ngenalake sawetara papan wisata ing Osaka sisih lor. Yen sampeyan nggunakake Stasiun JR Shin-Osaka ing Shinkansen ing Osaka utawa Bandara Itami, sampeyan bisa mandheg kanthi papan-papan wisata ing dalan kasebut.

Ikeda

Museum Cupnoodles Osaka Ikeda

"Museum Cupnoodles Osaka Ikeda" cedhak Stasiun Ikeda = shutterstock

"Museum Cupnoodles Osaka Ikeda" cedhak Stasiun Ikeda = shutterstock

Wisatawan bisa gabung ing bengkel kanggo ngrancang mie cangkir dhewe = shutterstock

Wisatawan bisa gabung ing bengkel kanggo ngrancang mie cangkir dhewe = shutterstock

Sampeyan wis nate mie langsung utawa mi?

Iki digawe dening Momofuku ANDO (1910-2007) sing ngedegake Nissin Food Products Co, Ltd Nissin Foods mbukak museum khusus ing Osaka lan Yokohama supaya bisa nggayuh prestasi Momofuku kanthi umum. Museum Osaka "Museum Cupnoodles Osaka Ikeda" (tilas jeneng: Museum instan Ramen) mapan ing Kutha Ikeda, Prefektur Osaka, ing ngendi Momofuku didegake. Wis mlaku 5 menit saka Stasiun Ikeda ing Hankyu Takarazuka Line. Wektu saka Umeda menyang museum iki udakara 30 menit saben arah.

Ing museum iki, sampeyan bisa nggawe mie instan asli miturut pilihan sampeyan (leladen dibutuhake). Ana uga pojok kanggo nggawe mi cup asli (leladen ora perlu).

Mangkene gubug riset dibukak Momofuku ing kebon omahe kanggo nemoni mie instan digawe maneh. Kejabi iki, ana pameran sing akeh banget yaiku ramen tuwung.

Aku wis nate ing loro museum ing Osaka lan Yokohama. Iki musium menarik banget. Bubar akeh pengunjung sing teka.

Kanggo informasi lengkap babagan Museum Cupnoodles Osaka Ikeda, waca situs web Museum Cupnoodles Osaka Ikeda ing ngisor iki. Sampeyan uga bisa nggawe leladen mi asli ing situs iki.

>> Museum Cupnoodles Osaka Ikeda

 

Suita

Taman Peringatan Expo'70

TAIYOU NO TOU digawe dening seniman Jepang Taro Okamoto ing taun 1970 = shutterstock

TAIYOU NO TOU digawe dening seniman Jepang Taro Okamoto ing taun 1970 = shutterstock

Taman Peringatan Expo '70 minangka taman gedhe ing 260 hektar sing ana ing papan ing papan venue Eksposisi Donya sing dianakake ing taun 1970. Sampeyan kudu udakara 30 menit kanthi sepur lan monorel saka Umeda menyang taman iki. Mangga tekan jalur sepur Midosuji saka stasiun Umeda (tulung saka stasiun Shin - Osaka yen nggunakake Shinkansen). Yen sampeyan njupuk sepur iki, sampeyan bisa pindhah menyang stasiun Senri Chuo saka Railway Osaka Utara. Saka stasiun Senri Chuo menyang Expo Park 5 menit kanthi monorail.

Daya tarik sing paling populer ing taman iki yaiku Menara Srengenge sing dibangun dening Taro OKAMOTO (1911-1996), seniman Jepang sing misuwur. Pakaryan iki, dhuwuré 70 meter, nyatakake kekuwatan srengenge lan urip. Ing njero, karya sing gedhe sing diarani "Tree of Life" ditampilake kaya sing ditampilake ing film ing ndhuwur. Saka wit kasebut, macem-macem makhluk cilik lan barang dilereni.

Taman Expo uga nduwe sekitar 26 hektar kebon Jepang sing dibebasake ing Eksposisi Donya 1970 lan udakara 5,600 kembang mawar. Expo Park uga minangka landasan kembang ceri sing makili Osaka.

>> Kanggo rincian Taman Ekspo, waca situs web resmi ing ngisor iki

EXPOKITI

Patung Gundam perang ing pusat blanja EXPOCITY = shutterstock

Patung Gundam perang ing pusat blanja EXPOCITY = shutterstock

Expo Park nduweni komplek "EXPOCITY" sing jembar sekitar 170,000 meter persegi. Ing Kutha Expo sing dibangun ing taun 2015, ana pusat blanja "LaLaport EXPOCITY" ing sekitar sekitar 300 toko lan wolung fasilitas hiburan gedhe.

Antarane fasilitas hiburan, ana uga wisata ing ngisor iki, kayata.

NIFREL

NIFREL minangka akuarium sing diasilake "Kaiyukan".

Redhorse WHEEL OSAKA

Iki minangka rodha Ferris sing gedhe kanthi dhuwur 123 meter.

Orbi

Iki minangka fasilitas hiburan sing diasilake Sega Holdings.

BIDANG ENTERTAIN

Iki minangka fasilitas hiburan sing bisa sampeyan alami ing jagading Inggris "Sheep Sean" ing Inggris.

Aku mikir EXPOCITY bakal dadi papan sing populer ing Expo Park ing wektu sing cedhak. Kajaba iku, eksposisi jagad anyar direncanakake ing Osaka ing taun 2025. Mula, Taman Expo bakal dadi luwih penting saka kabeh ndonya.

>> Kanggo rincian EXPOCITY, waca situs web resmi

 

Aku matur nuwun kanggo maca nganti pungkasan.

 

Babaging kula

Bon KUROSAWA  Saya suwe kerja dadi editor senior Nihon Keizai Shimbun (NIKKEI) lan saiki wis kerja minangka panulis web independen. Ing NIKKEI, aku dadi kepala editor editor babagan budaya Jepang. Ayo kula ngenalake pirang-pirang perkara sing nyenengake lan menarik babagan Jepang. Mangga deleng artikel iki kanggo katrangan luwih.

2018-05-28

Hak Cipta © Best of Japan , 2021 Kabeh Hak Dilindhungi.